Καραλαριώτου: Ο Καλογιάννης καλύπτει απόλυτα τον αντιδήμαρχό του

259

Τα στοιχεία που ανέδειξε , ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κ.Κων/νος Αργυρόπουλος όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών της δημοτικής αρχής σε συγκεκριμένη εταιρεία και η επαγγελματική σχέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών με την εταιρεία , είναι απολύτως σωστά και αδιαμφισβήτητα καθώς αποδεικνύονται από σχετικά έγγραφα και αποφάσεις . Για τον λόγο αυτό και δεν έχουν διαψευστεί ούτε από τον κ.Αντιδήμαρχο ούτε από τον κ.Δήμαρχο .
Στην ανακοίνωση του ο κ.Δημαρχος , δεν απάντησε ξεκάθαρα στο ερώτημα που κατέθεσε ο δημοτικός μας σύμβουλος . Φαινεται όμως, να καλύπτει απόλυτα τον Αντιδήμαρχο του . Αυτό σημαίνει, ότι γνώριζε την επαγγελματική σχέση μεταξύ του κ. Αδαμόπουλου και της εταιρείας και γνώριζε και τις αναθέσεις που δόθηκαν ; Σημαίνει ότι το θεωρεί πολιτικά και ηθικά σωστό ;
Ωστόσο μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν προκύπτουν κάποια ακόμη ερωτήματα :
1. Οπως σωστά αναφέρετε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ , τo έτος 2020 η οικονομική επιτροπή , πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος οικονομικών , έλαβε 5 αποφάσεις με τις οποίες ανατέθηκαν στην συγκεκριμένη εταιρεία προμήθειες και υπηρεσίες ύψους 55.000 ευρω περίπου . Οι αποφάσεις της επιτροπής ήταν ομόφωνες γιατί τα μέλη της παράταξης μας στην επιτροπή , δεν γνώριζαν την επαγγελματική σχέση του κ.Αδαμόπουλου με την εταιρεία ,αφού ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει , ως όφειλε , τα μέλη της επιτροπής Και αναρωτιόμαστε :
– Γιατι ο κ. Αντιδήμαρχος δεν απείχε από τις ψηφοφορίες , όπως επραξε στις 21/1/2021 , αφου ,όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε ,υπήρχε επαγγελματική του σχέση με την εταιρεία ;
– Δημιουργείτε πρόβλημα στην εγκυρότητα των αποφάσεων ;
– Γιατί δεν ενημέρωσε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής για την επαγγελματική του σχεση με την εταιρεία ;
Όλες οι παραπάνω αποφάσεις είχαν κατεπείγοντα χαρακτήρα αφού είχαν σχέση με την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid -19 . Αφορούσαν προμήθεια υλικών καθαρισμού , προμήθεια και διανομή τροφίμων για την σίτιση των κατοίκων της Ν.Σμυρνης , που είχε τεθεί σε καραντίνα και φόρμες μιας χρήσης .
2. Στις 21/1/2021 στην Οικονομική επιτροπή ελήφθη απόφαση για την κατεπείγουσα προμήθεια αντισηπτικών για μαθητές και εκπαιδευτικούς συνολικού ύψους 31.882,25 ευρώ η οποία ανατέθηκε στην επίμαχη εταιρεία . Κατά την συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της επιτροπής αυτοεξαιρέθηκε λόγω της πρόσφατης επαγγελματικής σχέσης του με την εταιρεία , όπως ο ίδιος δήλωσε . Αυτό βέβαια συνέβη λίγες μέρες μετα τη δημόσια καταγγελία του κ.Αργυροπουλου , για την προμήθεια του ηλεκτρονικού σαρώθρου με απευθείας ανάθεση ύψους 24.000 ευρώ περίπου . Αυτοεξαιρέθηκε ο κ.Αντιδημαρχος αλλα κατόπιν εορτής αφού συμμετείχε σε ολες τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν το 2020 . Και αναρωτιόμαστε :
-Απαιτούνταν να κατατεθεί από τον αντιδήμαρχο στην επιτροπή, το έντυπο Δήλωσης Σύγκρουσης Συμφερόντων και εάν ναι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην συγκεκριμένη απόφαση ;
Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να ελέγξει πλέον και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου .
Το μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την δημοτική αρχή παραμένει . Για το λόγο αυτό πρέπει να απαντηθεί από τον κ.Δήμαρχο ξεκάθαρα , στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης, για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here