Καραλαριώτου: Απόδοση των ανενεργών στρατοπέδων στην κοινωνία της Λάρισας

306

Ερώτηση προς τον δήμαρχο Λαρισαίων κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Ρένα Καραλαριώτου με θέμα «Παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων στο Δήμο Λαρισαίων »
Η κα Καραλαριώτου στην ερώτησή της , που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας σημειώνει :
« Έχουν παρέλθει σχεδόν τριάμισι ( 3,5) χρόνια από την δημόσια δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα , από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας στις 12 Οκτωβρίου 2017 , για την παραχώρηση , από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το Δήμο Λαρισαίων , του στρατοπέδου «Τζήμα» (στο Μεζούρλο), έκτασης 643 στρεμμάτων και τμήματος του στρατοπέδου «Μπουγά» (60 περίπου στρεμμάτων) .

Στις 10 Ιουλίου 2018 , εννέα μήνες μετά από την δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού , πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων κ.Απ. Καλογιάννη με τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παν. Καμμένο και υπηρεσιακών παραγόντων στο Πεντάγωνο, όπου συμφωνήθηκε να υπογραφεί ένα «σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης » με τον Δήμο Λαρισαίων ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση της χρήσης των συγκεκριμένων χώρων για 99 χρόνια . Το «σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης» θα αφορούσε την παραχώρηση του στρατοπέδου Τζήμα , τμήματος του στρατοπέδου Μπουγά και την παραχώρηση του χώρου του πρώην στρατιωτικού πρατηρίου (επί της Παπακυριαζή) .
Επίσης , σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Μαβιδη , ενημερωθήκαμε ότι κατατέθηκε , από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στον διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) του ΥΕΘΑ , πρόταση αξιοποίησης του Στρατιωτικού Πρατηρίου και μετατροπή του σε χώρο στάθμευσης με το ύψος της απαιτούμενης επένδυσης να εκτιμάται σε 6 με 6,5 εκατ. Ευρώ .
Παρόλο τη δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού τον Οκτώβριο του 2017 και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν δεν υπάρχει , μέχρι και σήμερα , κάποια ενημέρωση για το θέμα .
Επειδή , η απόδοση στην τοπική κοινωνία του στρατοπέδου Τζημα , τμήματος του στρατοπέδου Μπουγά και του πρώην στρατιωτικού πρατηρίου θα συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος της πόλης μας ,

Ερωτάται η δημοτική αρχή :
1. Υπάρχει κάποια γραπτή συμφωνία μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά και από όλες τις παραπάνω συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ; Έχει υπογραφεί «σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης » του Δήμου Λαρισαίων με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ;
2. Έχει κατατεθεί συγκριμένη πρόταση στο ΥΕΘΑ όσον αφορά την αξιοποίηση των στρατοπέδων ; Εάν ναι , τι περιλαμβάνει η πρόταση όσον αφορά την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων και ποια τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει ο Στρατός από την απόδοση των εκτάσεων στην πόλη ;
3. Σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει ο Δήμος για την ολοκλήρωση της παραχώρησης των στρατιωτικών εκτάσεων στην κοινωνία της Λάρισας ; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ; »

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here