«Κάποιος μου είπε να σκοτώσω τα κουτάβια. Και τον άκουσα…»

360

Η τελευταία πράξη ενός οικογενειακού… κομφούζιου, στο οποίο μπερδεύονται ανθρώπινα συναισθήματα και σχέσεις με τετράποδα, εκτυλίχθηκε χθες στα δικαστήρια της Λάρισας όπου και εκδικάστηκε η υπόθεση του 87χρονου από το Δίλοφο Φαρσάλων, ο οποίος χτύπησε και πέταξε στον κάδο 6 κουτάβια, τα περισσότερα εκ των οποίων τελικά δεν άντεξαν.

Ο ηλικιωμένος, που έχει στην «πλάτη» του κι ένα διοικητικό πρόστιμο 180.000 ευρώ πλέον να τον βαραίνει, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και είπε πως έκανε λάθος διότι άκουσε έναν άγνωστο να του λέει να τα σκοτώσει για να τα ξεφορτωθεί. Ο ίδιος το έκανε πράξη και γι’ αυτόν τον λόγο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή αναγνωρίζοντάς του και ελαφρυντικά.

«Είναι η πρώτη μου φορά που βρίσκομαι στα δικαστήρια. Δεν γνώριζα καν πού βρίσκονται. Δεν είχα δώσει ποτέ δικαίωμα στη ζωή μου», εξήγησε, ενώ για το αν έκανε ή όχι την πράξη παραδέχτηκε: «Ναι το έκανα. Τα χτύπησα με ένα ξύλο και μετά τα πέταξα σε έναν κάδο. Ήθελα να τα ξεφορτωθώ γιατί έτσι μου είπε να κάνω κάποιος που πέρασε από εκεί και τα είδε. Τα κουτάβια ήταν δύο μηνών και ήταν από μια σκύλα που είχαμε στο σπίτι».

Για το εάν το έχει μετανιώσει είπε «έχω στεναχωρηθεί πολύ για τα σκυλάκια. Έχω μετανιώσει».

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε χαρακτηριστικά πως «η εικόνα μιλάει από μόνη της», ενώ η εισαγγελέας της έδρας είπε μεταξύ άλλων πως «καταλάβαινε τι έκανε» προτείνοντας την ενοχή του με την αναγνώριση ελαφρυντικών. Το δικαστήριο, που παρακολούθησαν μέλη Φιλοζωικών Συλλόγων αλλά και συγγενείς του ηλικιωμένου, ταυτίστηκε με την εισαγγελική πρόταση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ως μάρτυρας και ένα μέλος του τοπικού Φιλοζωικού Συλλόγου, η οποία αφού περιέγραψε το περιστατικό όπως το έζησε υπογράμμισε πως «θα μπορούσε απλά να μας πάρει τηλέφωνο να πάμε να τα πάρουμε εμείς όταν γεννήθηκαν…».

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here