Καπετάνος: Η Ελασσόνα κοιτίδα της κτηνοτροφίας – Η κυβέρνηση στηρίζει την πραγματική παραγωγή

48

Στην γιορτή φέτας στην Ελασσόνα βρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος στο περιθώριο των εκδηλώσεων συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά θέματα αγροτικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος για το νομό Λάρισας.
Κατόπιν περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τυροκόμους, παραγωγούς και πολίτες, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα της καθημερινότητας.
Σε δήλωση του ο κ. Καπετάνος τόνισε πως «η κτηνοτροφία αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την Ελληνική οικονομία. Η Ελασσόνα είναι η κοιτίδα της κτηνοτροφίας, παράγοντας καθημερινά ποιοτικά προϊόντα, με μεγάλη διατροφική και ισχυρή εμπορική αξία.
Η δε, φέτα, είναι η «ναυαρχίδα» αυτής της προσπάθειας και έχει κατακτήσει την εγχώρια και διεθνή αγορά.
Η προσπάθεια αυτή για τους κτηνοτρόφους, τους μεταποιητές και έναν μεγάλο κύκλο επαγγελμάτων γύρο από αυτούς είναι αδιάκοπη και επίπονη.
Γι’ αυτό το λόγο η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους. Ας μην ξεχνάμε πως αυτός ο δυναμικός κλάδος είναι που διατηρεί ζωντανή την ορεινή επαρχία της Ελασσόνας.
Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρώ πως η διαβεβαίωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά πως «η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους θα συνδεθεί με την πραγματική παραγωγή» είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Συγχαρητήρια σε όσους ξεκίνησαν και συνεχίζουν αυτήν την όμορφη παράδοση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here