«Κανένα πρόβλημα στη ράμπα ΑμεΑ της Σωτηρίτσας» υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή Αγιάς

196

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Θέση για την επισήμανση της μείζονος αντιπολίτευσης, ότι δεν θα έπρεπε μετά από τόσες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για την έλευση της κακοκαιρίας «Ιανός» να αφεθεί στην παραλία η ράμπα ΑμεΑ της Σωτηρίτσας έρμαια της αγριεμένης θάλασσας και να διακινδυνευτούν τυχόν φθορές, παίρνει με επιστολή της στην «Ε» η δημοτική αρχή Αγιάς.

Αφού θυμίσουμε ότι η αντιπολίτευση μιλούσε για αδιαφορία εκ μέρους των υπευθύνων του Δήμου τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, παραθέτουμε την απαντητική επιστολή η οποία έχει ως εξής:
«Είναι πράγματι λυπηρό σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να ασκούμε μικροπολιτικές κριτικές αδιαφορώντας για το ανθρώπινο πρόσωπο και την αλληλεγγύη που επιβάλλεται να έχουμε και να επιδεικνύουμε στους συνανθρώπους μας. Η ανθρωπινή αγωνία και το ανθρώπινο πρόβλημα δεν χωρά χρωματικά ή προσωπικά παιχνίδια.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αφιερώναμε τον χρόνο που σπαταλήσαμε για να ασκήσουμε μια κακοπροαίρετη κριτική μέσα από τη “ζέστη” του αυτοκινήτου με τη φωτογραφική μηχανή μας, καταθέτοντας και συνθέτοντας προτάσεις για θέματα και προβλήματα ώστε να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό αύριο.
Επειδή, λοιπόν, κάποιοι δεν γνωρίζουν και ανησυχούν ενημερώνουμε ότι:
Το έργο καθυστέρησε να υλοποιηθεί αρκετά (αρχικό χρονοδιάγραμμα Μάιο) όπως και πολλές άλλες ενέργειες και κινήσεις, προσωπικές και δημόσιες, λόγω πανδημίας.
Η Περιφέρεια και η δημοτική αρχή αποφάσισαν, αν και πράγματι έχει λήξει η σεζόν, να τοποθετήσει τις τρεις ράμπες ΑμεΑ για τρεις πολύ σοβαρούς λόγους:
1. Γιατί ήθελε να δώσει τη δυνατότητα χρήσης της ράμπας από όσους την έχουν ανάγκη έστω και για ένα μπάνιο.
2. Γιατί έπρεπε να αξιολογήσουμε τις θέσεις, τη λειτουργία τους, και τα τυχόν μικροπροβλήματα που μπορεί να προέκυπταν ώστε στην αρχή της καινούριας σεζόν να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε μια σωστή και ολοκληρωμένη υπηρεσία, όπως άλλωστε οφείλουμε.
3. Γιατί ήταν υποχρέωση του προγράμματος η τοποθέτησή τους.
Τέλος, καμία απολύτως ζημιά δεν δημιουργήθηκε ούτε στο παραμικρό!!!
Οι προδιαγραφές κατασκευής του διαδρόμου είναι γι’ αυτές τις συνθήκες και θάλασσες, από εύκαμπτο pvc υλικό ώστε να καθαρίζεται από την άμμο, να απλώνεται και να μαζεύεται εύκολα χωρίς να υποστεί καμία φθορά. Εκτιμώντας, λοιπόν, την πορεία του καιρού στην περιοχή μας, μαζέψαμε τον διάδρομο στη δεύτερη ζώνη και άμεσα δείξαμε την απαραίτητη φροντίδα και ενδιαφέρον, αφού από νωρίς το πρωί μαζεύτηκε ο “μπερδεμένος” διάδρομος και αποθηκεύτηκε».

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here