Καλογιάννης: Δεν φαίνεται να υπάρχει διασπορά στην υπόλοιπη πόλη

485

Βασικά σημεία ενημέρωσης Δημάρχου για το θέμα της Νέας Σμύρνης

Είναι η ώρα της υπεύθυνης ενημέρωσης. Και να δούμε το αύριο με τις δυσκολίες του.

Όλες οι υπεύθυνες τοπικές αρχές (Δήμος, Περιφέρεια, ΕΟΔΥ, ΥΠΕ, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομεία, ΕΛΑΣ) που διαχειρίζονται είναι μια γροθιά και σε ανοικτή γραμμή με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπήρχαν λεπτές γραμμές και κάποιες στιγμές διαφορετικές απόψεις. Δεν έχει καμία αξία να μπούμε σ΄ αυτές τις λεπτομέρειες. Όλες οι αποφάσεις όμως είναι συναποφάσεις, είναι ομόφωνες αποφάσεις.

***

Υγειονομικά φαίνεται ότι η κατάσταση στην Νέα Σμύρνη, ελέγχεται.

Στον οικισμό των Ρομά έχουν διενεργηθεί περίπου 1500 τεστ.

Δεν φαίνεται να υπάρχει διασπορά στην υπόλοιπη πόλη.

Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά, (τα 35 στα 637) έχουν αναφορές σε προηγούμενα κρούσματα (συγγενείς ή γείτονες). Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει ευρεία διασπορά σε όλο τον οικισμό των Ρομά.
Υπάρχει αισιοδοξία στον ΕΟΔΥ ότι με το σχέδιο (ημέρα 0, ημέρα 7, ημέρα 14) θα ξεριζώσουν

***

Για την ένταση της περασμένης Παρασκευής στην Ν. Σμύρνη

Προέκυψαν αρκετά ξαφνικά. Την προηγούμενη ημέρα φαίνονταν, από την προηγούμενη ημέρα, ότι κάτι σιγόβραζε, αλλά οι εξελίξεις ξάφνιασαν τους πάντες.

Εκτιμώ και εγώ ότι πίσω από τα γεγονότα υπήρξε υποκίνηση. Όπως ξέρω, υπάρχει σχετική έρευνα από την ΕΛΑΣ.

Υπάρχουν ερωτήματα για το πώς συγγενείς θύματος στον οικισμό να λένε πως δεν υπάρχει κορονοιός όπως και το πώς έφτασαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο για τεστ αντισωμάτων.

Ακούστηκαν περίεργα και πρωτοφανή πράγματα στην διάρκεια της έντασης της περασμένης Παρασκευή. Κυριάρχησαν τα fake news.

Είναι σοβαρή η κρίση που διαχειριζόμαστε. Την ώρα της μάχης δεν είναι η ώρα της εύκολης αντιπολίτευσης και των αναρτήσεων.

Την ημέρα της έντασης προείχε η απομάκρυνση των κρουσμάτων που ήταν μέσα στον οικισμό. Το ίδιο βράδυ της έντασης, απομακρύνθηκαν με ηρεμία των 28 από τα 35 κρουσμάτων. Αυτή ήταν η προτεραιότητα και όλοι εργάστηκαν για αυτό τον στόχο.

Ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή με τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

***

Ενέργειες Δήμου Λαρισαίων με την ύπαρξη του πρώτου κρούσματος στον οικισμό

Είχαν παραγγελθεί μαζικά τεστ από το Δήμο Λαρισαίων με την ύπαρξη του πρώτου κρούσματος

Από το Δήμο Λαρισαίων είχε αποφασιστεί η μαζική δειγματοληψία (400 τεστ), μόλις ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα. Το γνώριζαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ντ. Γιαννακόπουλος και οι υπεύθυνοι των δυο πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων στην περιοχή.

***

Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στις δηλώσεις του καθηγητή Σ. Τσιόδρα, την περασμένη Παρασκευή ο οποίος είχε δηλώσει ότι με «εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση». Πρόκειται λοιπόν για διαχείριση ευάλωτων πληθυσμών.

***

Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων συνεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό.

***
Συνεργασία με Περιφέρεια Θεσσαλίας άριστη. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και τους κ.κ. Χρ. Καλομπάτσιο και Β. Πινακά για την συνεργασία και την προσπάθεια τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Θετική η λειτουργία της δομής φιλοξενίας θετικών κρουσμάτων στην Αρωγή.

***

Σχετικά με αναφορά της κας. Καραλαριώτου για αίτημα του δημάρχου για άρση της καραντίνας.

Ποτέ δεν μίλησα για άρση της καραντίνας. Προσέξτε τι λέτε κα. Καραλαριώτου. Υπάρχουν έγγραφα Η συζήτηση του επανασχεδιασμού ήταν μετά το ένα κρούσμα που βρέθηκε 1 θετικό στα 135 κρούσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here