Καλέστε τον Δήμο για στρώματα, κλαδιά και …μπάζα!

376

Συχνά είναι τα κρούσματα ρύπανσης κοινόχρηστων χώρων από τους πολίτες, που τοποθετούν ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά από κλάδεμα δέντρων και χόρτα από καθαρισμό των κήπων τους, σε κοινόχρηστους χώρους και συγκεκριμένα δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.

Πρόκειται για φαινόμενο που τείνει μεν να μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, για τη συλλογή τους, αλλά δεν εξαλείφθηκε!

Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Λαρισαίων να ενημερώσει τους πολίτες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για την ρίψη ογκωδών αντικειμένων, μπάζων, ηλεκτρικών συσκευών και χόρτων, ώστε από τη μία να διατηρείται η πόλη καθαρή και απ’ την άλλη να τους βγάλει από την ταλαιπωρία να ψάχνουν που θα τα πετάξουν, τα κρούσματα συνεχίζονται…

Χόρτα μέσα σε κάδους ανακύκλωσης, συσκευές έξω από κάδους απορριμμάτων, κλαδιά και στρώματα στα πεζοδρόμια…, μαρτυρούν ότι μια μερίδα πολιτών αδιαφορεί, για τις εστίες ρύπανσης που δημιουργεί και ως εκ τούτου αδιαφορεί για τους κανόνες καθαριότητας μέσα στην πόλη.

«Η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί μια πόλη καθαρή» υποστηρίζει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, που γίνεται αποδέκτης πολλών παραπόνων για την καθαριότητα στην πόλη.

Μάλιστα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, δέχεται καθημερινά περίπου 200 αιτήματα πολιτών, στα οποία προσπαθεί να αντεπεξέλθει.

ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Οι πολίτες που θέλουν να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά, μπάζα, συσκευές…, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων στο τηλέφωνο 2410-680.200, όπου θα συνεννοηθούν για την ημέρα και την ώρα που θα περάσει το όχημα του δήμου να τα περισυλλέξει.

Επίσης, μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου, που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου είτε τηλεφωνικά στο 2413-500.400, είτε αυτοπροσώπως από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ενας άλλος πιο εύκολος τρόπος, για τους χρήστες του διαδικτύου, είναι η υποβολή των αιτημάτων μέσω της εφαρμογής «Novoville» που μπορεί να «κατεβάσει» ο πολίτης δωρεάν στο smartphone ενσωματώνοντας και φωτογραφία, ή μέσω της φόρμας Αιτημάτων στο site του Δήμου Λαρισαίων.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here