Κάλεσμα των Συνταξιούχων του ΙΚΑ σε εκδήλωση στη Λάρισα για την Ημέρα της Γυναίκας

333

“Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, εμείς και τα παιδιά μας. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριοΠαρασκευή 6 Μάρτη 2020 , ώρα 7 μ.μ., στην πλατεία ταχυδρομείου που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Ένωση Γυναικών Λάρισας μέλος ΟΓΕ.
Καλούμε όλες τις γυναίκες μέλη του συλλόγου μας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο μας την Κυριακή 8 Μάρτη 6.30 μμ στο Ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Λάρισα 23ης Οκτώβρη και Λάμπρου Κατσώνη
Στις 8 Μάρτη 1857 οι εργάτριες στα ραφτάδικα και στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, 10ωρη εργασία, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Ο αγώνας τους βάφτηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε αυτή τη μεγαλειώδη απεργία και εξέγερση, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος, βρίσκεται το πραγματικό περιεχόμενο της παγκόσμιας ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας όπως αυτή καθιερώθηκε το 1910, με απόφαση της Β΄ Διεθνούς Συνδιάσκεψης Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη. Η πρώτη απεργία γυναικών στη χώρα μας έγινε το 1892 από τις εργάτριες του εργοστασίου Ρετσίνα στον Πειραιά. Η εργοδοσία που είχε τότε αποκτήσει το πέμπτο της εργοστάσιο, έκανε προσπάθεια να τους μειώσει το μεροκάματο κατά 20%!Οι αγώνες των εργατριών παγκόσμια και στη χώρα μας που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας εργασία με δικαιώματα τον προηγούμενο αιώνα, φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών.
Σήμερα η ανάπτυξη της παραγωγικότητας, της τεχνολογίας και της επιστήμης δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλες και όλους.
Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων των κρατών – μελών και των κομμάτων που τη στηρίζουν, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων ξεζουμίζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους και ακόμα περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες, καθιστώντας τη μητρότητα και την υγεία πεδίο κερδοφορίας και πανάκριβο εμπόρευμα, όπως και τον ελεύθερο χρόνο.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τις “ίσες ευκαιρίες” στην εργασιακή ζούγκλα, και τους συνταξιούχους επαίτες, που χτίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο καλά στρωμένο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η “ισότητα” και οι “ίσες ευκαιρίες” αξιοποιούνται για να πιέσουν προς τα κάτω τους μισθούς τα εργασιακά δικαιώματα, τις συντάξεις και όλα τα δικαιώματα που κατακτήσαμε με αγώνες και αίμα.
Στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, σε μαγνήτη επιθέσεων και σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών.
Στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη “φυλακή” για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά, που άφησαν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Δεν επιτρέπεται συνεχώς να μειώνουμε τις απαιτήσεις μας και να προσπαθούμε να ζήσουμε με τα ελάχιστα. Δεν μας αξίζει τέτοια επιλογή, γιατί σ’ όλη μας τη ζωή αγωνιζόμασταν να τα βγάλουμε πέρα εκπληρώνοντας με συνέπεια τις υποχρεώσεις μας στη δουλειά, στην οικογένεια, στα παιδιά μας.
Αξίζουμε σ’ αυτή την ηλικία να μη ζούμε ως επαίτες. Η αξιοπρέπεια μας καθοδηγεί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη είναι η ενίσχυση με τη συμμετοχή μας στο ταξικά προσανατολισμένο εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, μέσα από τα σωματεία μας μαζικοποιώντας τα, αλλά και στο αγωνιστικό γυναικείο κίνημα. Η διέξοδος, βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση για όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν κυβερνήσεις και συμμαχίες κρατών όπως η ΕΕ, που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος. Ενώνουμε τις φωνές μας και συντονίζουμε τη δράση μας. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή με κοινωνική ισοτιμία των δυο φύλων και χειραφέτηση των σχέσεών τους από οποιαδήποτε καταπίεση και οικονομική εξάρτηση.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλες τις γυναίκες μέλη του συλλόγου μας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 6 Μάρτη 2020 , στις 7 μ.μ., στην πλατεία ταχυδρομείου και στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο μας Κυριακή8 Μάρτη 6.30 μ.μστο Ξενοδοχείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Λάρισα 23ης Οκτώβρη και Λάμπρου Κατσώνη.

Παλεύουμε για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here