Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Λάρισας σε συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

517

“H Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας τιμά την 45η επέτειο της μεγαλειώδους εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι Δημόσιοι υπάλληλοι τιμούν τους αγωνιστές της ηρωικής εξέγερσης που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά.
Ο Δημόσιος Τομέας συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο ανάλγητων πολιτικών.
Η Κυβερνητική αισιοδοξία για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο του 2018, καταρρέει, καθώς για το παραμικρό απαιτείται η έγκριση των δανειστών.
Τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος όπως είπε χαρακτηριστικά για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, έκτακτοι, επικουρικοί, εργολαβικοί, μερικής απασχόλησης) είναι το νέο μοντέλο που βάζει βόμβα στα θεμέλια της μονιμότητας. Το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους χωρίς απολύσεις των συμβασιούχων συναδέλφων μας είναι στο περιεχόμενο των αγώνων μας.
Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.
Καλούμε όλους τους Φορείς , τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους και τους νέους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση-πορεία το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6 μμ στην Πλατεία Νομαρχίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here