Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

354

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας τα επόμενα τρία 24ωρα, μίλησε στο newsit.gr, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, ο υδράργυρος θα πέσει έως και 8 βαθμούς Κελσίου από τις σημερινές θερμοκρασίες. «Την Τρίτη και την Τετάρτη, σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, όπως στην Φλώρινα θα φτάσει ακόμα και τον 1 βαθμό Κελσίου, ενώ αναμένεται να εκδηλωθεί και χιονόπτωση, κάτι που είναι σύνηθες σε αυτά τμήματα της χώρας, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ωστόσο την Πέμπτη η κακοκαιρία «μετατίθεται» κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι οι 10°C,  ενώ η μέγιστη στους 16°C, την Τετάρτη υποχωρεί η θερμοκρασία στους 9 με 13°C και την Πέμπτη υποχωρεί ακόμη περισσότερο με μέγιστη θερμοκρασία τους 10°C. Στα βόρεια προάστια, η ελάχιστη θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει και τους 5°C».

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ότι «από την λιακάδα που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, θα έχουμε βροχές και υποχώρηση της θερμοκρασίας λόγω των φαινομένων, ενώ από την Παρασκευή αναμένουμε εξασθένηση», αποκαλύπτοντας μάλιστα και τον ερχομό ενός νέου κύματος κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα.

Της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here