Κάηκε ο ξύλινος ξενώνας της Μελιβοίας (φωτό)

282

Καταστράφηκε ολοκληρωτικά από πυρκαγιά ο ξύλινος ξενώνας της Μελιβοίας το βράδυ της Τρίτης. Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:

“Τα 51 γενέθλια μου δε ήρθαν όπως τα υπολόγιζα….. απόψε καταστράφηκε από πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο ξύλινος ξενώνας της Μελιβοίας. Ένα εμβληματικό κτίριο που από τη μια σηματοδοτούσε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και του εθελοντισμού (ανεγέρθηκε με υλικά που προσφέρθηκαν από τοπικές επιχειρήσεις και προσωπική εθελοντική εργασία), απ’ την άλλη σηματοδοτούσε το άνοιγμα της Μελιβοίας στον Κόσμο….. Στο ταπεινό αυτό κτίριο φιλοξενήθηκαν Φοιτητές και Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης, Σπουδαίοι Αρχαιολόγοι που εργάστηκαν για την ανάδειξη της ιστορικότητας του τόπου, ποδοσφαιρικές ομάδες, ορειβατικοί και περιπατητικοί σύλλογοι, Μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες. Διέμειναν τα παιδιά μας από την αδελφή Πόλη του Ettenheim συνοδευόμενα απ’ τους Καθηγητές τους και το Δήμαρχο Bruno Metz…. Όσο και να φαίνεται παράξενο σ’ αυτό το κτίριο στεγάστηκαν όνειρα και ελπίδες για τη δημιουργία μιας κουλτούρας που να βασίζεται στη προσφορά, στο λιτό τρόπο ζωής, στην επαφή με τη φύση……
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την πυροσβεστική για την άμεση επέμβαση και τους συγχωριανούς μου για τη βοήθεια τους και κυρίως για τα ενθαρρυντικά τους λόγια…. για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ναι …. θα το κάνουμε ξανά το σπιτάκι μας! Εξάλλου έχουμε προσκαλέσει πολλούς και καλούς φίλους!
Τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τους Συλλόγους της περιοχής θα ενημερώσουμε τους απανταχού Θανατιώτες, τους φίλους της Μελιβοίας και του Δήμου Αγιάς για τον προγραμματισμό ανοικοδόμησης του ξενώνα…. Έχουμε ανάγκη τη βοηθειά σας!
Σας ευχαριστώ όλους θερμά!”

https://www.facebook.com/antonis.gountaras/posts/10219139052331539

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here