Κ. Τζανακούλης: Κατηγορείται για βαριά αμέλεια άνω των 300.000 ευρώ

111

Ελεγχόμενος από το Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος είναι ο πρώην δήμαρχος Λάρισας, Κωνσταντίνος Τζανακούλης. που κατηγορείται για βαριά αμέλεια άνω των 300.000 ευρώ.

Η βαριά αμέλεια που καταλογίζεται στον πρώην δήμαρχο Λάρισας σχετίζεται με το κληροδότημα «Σωτήριος Ι. Ζιαζιάς», το οποίο περιλαμβάνει κυρίως ακίνητα, τα έσοδα από τα οποία δίνονται για κοινωφελείς σκοπούς. Σύμφωνα με το καταστατικό του κληροδοτήματος, ο εκάστοτε δήμαρχος Λάρισας είναι και πρόεδρος του ΔΣ του κληροδοτήματος, μια θέση που ο κ. Τζανακούλης είχε την περίοδο 2003-2014.

Όπως προκύπτει από την 45 σελίδων εισήγηση του Τμήματος Εκκαθάρισης της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσίων που απεστάλη στο Συμβούλιο Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, προτείνεται λόγω βαριάς αμέλειας ο καταλογισμός ποσού 17. 282 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Λάρισας για τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν από την εφορία στο κληροδότημα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2003-2007, 2008-2009 και 2010-2013.

Προτείνεται επίσης η επιβολή διοικητικού προστίμου στον κ. Τζανακούλη για συμβάσεις που σύνηψε το 2004, το 2005, το 2011 και το 2014 χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις περί Εθνικών Κληροδοτημάτων διαδικασία μίσθωσης ακινήτων.

Στον κ. Τζανακούλη και άλλα μέλη του ΔΣ του κληροδοτήματος καταλογίζονται επίσης 234.452 ευρώ για ενοίκια που αμέλησαν να εισπράξουν και για τα οποία έχει λήξει η περίοδος παραγραφής. Ο εισηγητής προτείνει ο καταλογισμός του συγκεκριμένου ποσού να γίνει επιμεριστικά στον πρώην δήμαρχο Λάρισας και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Τέλος ο εισηγητής προτείνει να καταλογιστεί επιμεριστικά και ισομερώς το ποσό των 63.727 ευρώ στον Κωνσταντίνο Τζανακούλη και σε άλλους εκτελεστές του κληροδοτήματος, από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις λόγω του εκπρόθεσμων υποβολών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τις χρήσεις 2002 – 2014.

Πρόκειται για σημαντικά ποσά για τα οποία καλείται να λογοδοτήσει ο κ. Τζανακούλης. Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Τζανακούλης, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του νέου γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πληροφορίες: zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here