Κ. Γουργουλιάνης: Τα νοσοκομεία γεμίζουν με ασθενείς άνω των 45 – Ανάγκη να εμβολιαστούν

280

Για την επανεκκίνηση της εστίασης, τους εμβολιασμούς και την πορεία του κορωνοϊού μίλησε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8 ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης χαρακτήρισε «εντελώς αναμενόμενο» το να μη χρησιμοποιεί κάποιος τη μάσκα ενώ βρίσκεται σε κατάστημα εστίασης, τονίζοντας πως «οι άνθρωποι αυτοί τόσο καιρό βρίσκονταν έξω στις πλατείες, χωρίς μάσκα».

Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε καταγράφεται μείωση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία και μία μικρή σταθεροποίηση.

Επιπλέον, δήλωσε αισιόδοξος γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων έχει εμβολιαστεί, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό έχει νοσήσει και έχει αντισώματα και εκτίμησε ότι μας περιμένει ένα καλό καλοκαίρι.

Στον αντίποδα, ο κ. Γουργουλιάνης, τόνισε πως είναι απαραίτητο να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό των ατόμων από 45 ετών, υπογραμμίζοντας πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ανθρώπους αυτών των ηλικιών, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όσον αφορά στα εμβόλια των παιδιών, παρατήρησε πως όσο μειώνονται οι ηλικίες, τα προβλήματα που εμφανίζονται από τη νόσηση από κορωνοϊό μειώνονται και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που εξεταζεται ακόμη από την επιστημονική κοινότητα.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ο κ. Γουργουλιάνης, «οι άνω των 50 να κάνουν όποιο εμβόλιο βρεθεί. Στις μικρότερες ηλικίες εάν υπάρχει πιθανότητα να κάνει κάποιος κάποιο άλλο εμβόλιο, καλό θα είναι».

Πηγή: akroama.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here