Κ. Γουργουλιάνης: ««Οι τελευταίες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο – Αντιδημοκρατική στάση κάποιων»

101

Ηχηρή θέση παίρνει ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης στην καθυστέρηση που υπάρχει ως προς την ανάδειξη των πέντε εξωτερικών μελών που θα συνθέσουν το Συμβούλιο Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κ. Γουργουλιάνης κάνει λόγο ακόμη και αντιδημοκρατικές στάσεις κάποιων, που θέλουν, αν και έχουν λάβει λιγότερες ψήφους, να διεκδικήσουν την Πρυτανεία.

Στην ακαδημαϊκή κοινότητα απευθύνθηκε σήμερα ο κ. Γουργουλιάνης μοιράζοντας τη σκέψη του γύρω από το Συμβούλιο Διοίκησης και το γεγονός πως οι συνεδριάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τα έξι εσωτερικά μέλη του Ιδρύματος, ήταν άκαρπες για την επιλογή των πέντε εξωτερικών μελών.

Αυτό που ουσιαστικά περιγράφει ο πρώην Πρύτανης είναι πως υπάρχουν εσωτερικά μέλη, που συγκέντρωσαν πολύ λιγότερες ψήφους από τον πλειοψηφών, που είναι ο κ. Μπιλλίνης και διεκδικούν την πρυτανεία, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να έχουν στο πλευρό τους εξωτερικά μέλη που θα τους στηρίξουν και τελικά θα αναδειχθούν εκείνοι αντί του πλειοψηφούντος.

Ακόμη, ο κ. Γουργουλιάνης τονίζει, περιγράφοντας τα «αγκάθια» που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πως υπάρχει άρνηση ορισμένων μελών ακόμη και στην επιλογή διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ζητά να αναλάβουν όλοι με τη στάση τους την ευθύνη που τους αναλογεί.

Συγκεκριμένα το κείμενο που έφτασε σήμερα το πρωί στα email της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον κ. Γουργουλιάνη είναι το εξής:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο

Πρώτα νόμος που δυσκολεύεται να δώσει λύσεις στο διοικητικό αδιέξοδο του Πανεπιστημίου , ακολούθως η αντιδημοκρατική στάση όσων θεωρούν ότι αυτός που έλαβε πέντε φορές λιγότερες πρώτες ψήφους από τον πρώτο σε ψήφους μπορεί να είναι υποψήφιος για την πρυτανεία, αλλά και η άρνηση κάποιων να επιλέξουν ως μέλη του συμβουλίου μεταξύ εξαιρετικών υποψηφιοτήτων διαπρεπείς πανεπιστημιακούς όταν ο ένας μάλιστα είναι διακεκριμένο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συνθέτουν το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών στο Πανεπιστήμιο μας . Το εκλογικό σώμα δεν συνήνεσε σε καθυστερήσεις και αδιέξοδα αλλά έδειξε την κατεύθυνση για αλλαγή σε πρόσωπα και στρατηγικές που απέτυχαν.

Ας αναλάβουμε όλοι με τη στάση μας την ευθύνη που μας αναλογεί».

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here