Ισόβια στον ιμάμη για το φόνο στη Λάρισα

356

Με ισόβια κάθειρξη τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας (29 Ιανουαρίου 2020) 38χρονο Πακιστανό πρώην Ιμάμη που το 2014 είχε σκοτώσει με δεκάδες μαχαιριές σε διαμέρισμα στην οδό Λογιωτάτου έναν 29χρονο τότε, Αφρικανό.
Όπως έγινε γνωστό από την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος μετανάστευσε από το Πακιστάν στη Λάρισα το 2009. Γνωριζόταν με το θύμα αφού ο Αφρικανός διέμενε σε πολυκατοικία στην οποία έμενε κι εκείνος παλαιότερα. Ο Πακιστανός προερχόταν από μια βαθιά θρησκευτική οικογένεια και από μικρός ήταν γαλουχημένος στο Κοράνι ενώ φοίτησε για έξι χρόνια σε ιερατική σχολή στη χώρα του. Στη Λάρισα μάλιστα ορίστηκε ιμάμης και ήταν η κεφαλή της μουσουλμανικής κοινότητας. Είχε μάλιστα δικαιοδοτική εξουσία, θεωρούμενος από το Ισλάμ σύμβολο υπακοής από τους πιστούς.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό είχε επαφή με το θύμα το οποίο όμως εκτός από τις συχνές του προσευχές, ασχολείτο και με τελετές μαύρης μαγείας – μέντιουμ. Αυτές τις δραστηριότητες της ήξερε ο κατηγορούμενος και προσπάθησε αρκετές φορές να τον μεταπείσει. Κάτι όμως που δεν κατάφερε. Γι αυτό το λόγο τον Αύγουστο του 2014 πήγε με το ποδήλατο στο σπίτι του θύματος και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.
Εν συνεχεία είπε σε αστυνομικό πως «Μην ψάχνεις πουθενά αλλού. Εγώ τον σκότωσα. Τον σκότωσα γιατί ήταν άνθρωπος του σατανά. Τον ξέρω από το παρελθόν, του είχα πει να μην ασχολείται με την μαύρη μαγεία».
Τόσο στο πρώτο δικαστήριο που έγινε στο Βόλο (ΜΟΔ) όσο και χθες από την πλευρά της υπεράσπισης τονίστηκε πως ο δράστης άκουγε φωνές από τον Αλλάχ.
Επίσης τιμωρήθηκε και με 16 μήνες φυλάκιση για τις πράξεις της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here