ΙΣΛ: Στήριξη κινητοποιήσεων νοσοκομειακών γιατρών

83

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ (2-11-2022), στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών όπως αυτές προγραμματίστηκαν και εξαγγελθήκαν από τις Ενώσεις τους για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και καλεί όλα τα μέλη του γιατρούς ΕΣΥ να πάρουν μαζικά μέρος.
Για ακόμα μία φορά, υπενθυμίζουμε προς την πολιτεία την αναγκαιότητα για ριζική αναμόρφωση και ενίσχυση του ΕΣΥ που δεν μπορεί να υλοποιηθεί με αποσπασματικά μέτρα αλλά περνάει μέσα από:
1. Άμεση αναθεώρηση του μισθολογίου των ιατρών ΕΣΥ και επαναφορά στα προ 2012 επίπεδα με τελικό στόχο τον διπλασιασμό του.
2. Την εκπόνηση ενός νέου ρεαλιστικού υγειονομικού χάρτη, στον οποίο η διάταξη των υγειονομικών δομών θα γίνεται αποκλειστικά με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης των πολιτών.
3. Την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος .
4. Την στελέχωση όλων υγειονομικών δομών του ΕΣΥ με προσωπικό και θέσπιση ειδικών κινήτρων για ορισμένες ειδικότητες (εντατικολογίας, αναισθησιολογίας κ.ά.). Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών μετά από αξιολόγηση.
5. Εκπόνηση ενιαίων και σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους ειδικευόμενους.
6. Την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με γνώμονα την εξελισσόμενη νέα τεχνολογία.
7. Την κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση εκεί όπου χρειάζεται.
8. Την διαρκή αξιολόγηση όλων ανεξαιρέτως των κρατικών μονάδων υγείας
9. Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των προσλήψεων του ιατρικού προσωπικού, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η αξιοκρατία και η ταχύτητα.
10. Την σύνταξη νέων οργανισμών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
11. Η οργάνωση μιας ΠΦΥ που θα αποτελεί πραγματικό ανάχωμα προς την ροή των ασθενών στα νοσοκομεία για αναζήτηση υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
12. Η εφαρμογή του νέου νόμου για την ΠΦΥ με κύριο μοχλό τον προσωπικό γιατρό χωρίς στρεβλώσεις και απαράδεκτες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ώστε η πρόσβαση του πολίτη να είναι εύκολη, με ελεύθερη επιλογή και αξιοποίηση ολόκληρου του ιατρικού δυναμικού της χώρας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here