ΙΣΛ: Ριζική αναμόρφωση και ενίσχυση του ΕΣΥ

185

Με αφορμή τις αλλαγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δρομολογούνται από το Υπ. Υγείας, αλλά και τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΠΓΝΛ-ΓΝΛ), πιστεύουμε πως η ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ και η ενίσχυση του περνάει μέσα από:
1. Την εκπόνηση ενός νέου ρεαλιστικού υγειονομικού χάρτη, στον οποίο η διάταξη των υγειονομικών δομών θα γίνεται αποκλειστικά με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης των πολιτών και όχι να ξεφυτρώνουν χωρίς προγραμματισμό με πελατειακά και προσωπικά κριτήρια.
2. Την οργάνωση μιας καθολικής ΠΦΥ στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και θα χρησιμοποιεί το σύνολο του ιατρικού δυναμικού της χώρας.
3. Την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος που ειδικά για τη φετινή χρονιά απαιτείται έκτακτη αναθεώρηση του προϋπολογισμού για τις δαπάνες υγείας και πρόσθετα κονδύλια.
4. Την στελέχωση όλων υγειονομικών δομών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό και θέσπιση ειδικών κινήτρων για ορισμένες ειδικότητες (εντατικολογίας, αναισθησιολογίας κ.ά.)
5. Την μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού μέσα από νέο ειδικό μισθολόγιο.
6. Την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με γνώμονα την εξελισσόμενη νέα τεχνολογία.
7. Την κτηριακή αναβάθμιση εκεί όπου χρειάζεται.
8. Την διαρκή αξιολόγηση και πιστοποίηση όλων ανεξαιρέτως των κρατικών μονάδων υγείας
9. Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των προσλήψεων του ιατρικού προσωπικού, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η αξιοκρατία και η ταχύτητα.
10. Την σύνταξη νέων οργανισμών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

Από τον Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here