Ιός του Δυτικού Νείλου: Νέο κρούσμα στο Δήμο Λαρισαίων

106
Η εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, στην Ελλάδα και έως τις 25 Οκτωβρίου 2022 ανέδειξε δύο νέα κρούσματα, ενώ από την αρχή της καταγραφής της επιδημίας φέτος εντοπίστηκαν 30 θάνατοι. Τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ακόμη πέντε σε απλές κλίνες νοσοκομείων.
Από την αρχή της περιόδου καταγραφής των κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και μέχρι τις 25/10/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια ογδόντα τέσσερα (284) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης, εκ των οποίων τα εκατόν ογδόντα τέσσερα (184) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εκατό (100) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν δύο (2) νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί συνολικά τριάντα (30) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία  θανόντων= 84 έτη). Πρόκειται κυρίως για εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας , άσηπτης μηνιγγίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας.

Τρέχουσα κατάσταση εγχώριων περιστατικών με λοίμωξη από ιό Δυτικού Νείλου, 2022, έως 25/10/2022 (ώρα 11.00 πμ)

Γεωγραφική κατανομή

Δείτε σε ποιες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας εντοπίστηκαν τα κρούσματα:

Πηγή: iatropedia.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here