Ημερίδα από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας και το Επιμελητήριο

301

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, διοργανώνουν ημερίδα την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 και ώρες 19:00-21:00, στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44) με θέμα:

 «Επείγουσες Πρώτες Βοήθειες στην εργασία» 

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης Λάρισας, σχετικά με την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού από ασθένεια ή ατύχημα στο χώρο εργασίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές  Πρώτων Βοηθειών σε χώρους εργασίας της RTI- Rescue Training International, κ. Ιωάννης Μπέκιος και κ. Ιωάννης Νικολάου.

Η Rescue Training International είναι διαπιστευμένος φορέας εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών στην εργασία με διεθνή αναγνώριση.

Έχοντας διαπιστώσει την σοβαρή έλλειψη γνώσεων στην παροχή πρώτων βοηθειών, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση και εκπαίδευση που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις μορφές επιχειρήσεων & ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού, με βάσει τους ισχύοντες εθνικούς κανονισμούς περί ασφάλειας και υγείας εργαζομένων (Νόμος 3850/2010, ΦΕΚ 2562/2013) και σύμφωνα με τα ανανεωμένα πρωτόκολλα και δεξιότητες προσέγγισης και παροχής.

Επίσης θα αναφερθούν στα πιο συχνά και με υψηλή θνησιμότητα επείγοντα περιστατικά, που συνήθως συμβαίνουν στους χώρους εργασίας, όπως η Καρδιακή Ανακοπή &  η έμφραξη αναπνευστικής οδού́-πνιγμονή.

Στην εκδήλωση θα ισχύσουν οι υγειονομικοί περιορισμοί όπως αυτοί ορίζονται από τις υφιστάμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here