Ήμαρτον! Έβγαλαν «ταρίφα» 150 ευρώ για βαφτίσεις σε εκκλησία στην Αγιά Λάρισας – ΦΩΤΟ

761

Ταρίφα… 150 ευρώ χρεώνει εκκλησία στην Αγιά Λάρισας, η οποία υπάγεται στην Μητρόπολη Δημητριάδος, για να τελέσει ο ιερέας το μυστήριο της βάφτισης! Το γεγονός κατήγγειλε επωνύμως στο TheNewspaper.gr αναγνώστης, ο οποίος κλήθηκε να γίνει νονός σε μυστήριο στις 4 Αυγούστου και να βαφτίσει ένα κοριτσάκι οικογενειακών του φίλων. Όταν ήρθε η ώρα του μυστηρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αγιάς ο ιερέας ζήτησε από τον νονό να πληρώσει «χαράτσι» 150 ευρώ, ενώ είναι γνωστό ότι τα ιερά μυστήρια τελούνται εντελώς δωρεάν και βρίσκεται καθαρά στη διακριτική ευχέρεια αν ο νονός ή άλλος μέλος της οικογένειας θα δωρίσει ένα ποσό στον ιερό ναό.

Ο έκπληκτος νονός μάλιστα επικοινώνησε και με το γραφείο του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου, από το οποίο -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- έλαβε την απάντηση οτι τα μυστήρια πληρώνονται. «Αν δε θέλετε να τα δώσετε εσείς, να τα δώσουν οι γονείς» ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στη γραμματεία του Μητροπολίτη, αφήνοντας άφωνο τον 42χρονο ανάδοχο.

Μάλιστα, μία από τις δικαιολογίες του ιερέα, είναι οτι ο πατέρας του βρέφους που βαπτίστηκε δεν κατοικεί στην Αγιά, ενώ ούτε αυτό είναι αληθές, αφού ζει μόνιμα στην περιοχή, ανήκει στην εν λόγω ενορία, ενώ όντας στρατιωτικός έχει πάρει μετάθεση προσφάτως για τη Λάρισα. Παρ’ όλα αυτά όλη η οικογένειά του διαμένει στην Αγιά!

«Με ενόχλησε πολύ η συναλλαγή. Η απαίτηση που είχε ο ιερέας να του δώσω τα χρήματα. Προφανώς και θα έδινε χρήματα στην εκκλησία. Αλλά όχι μετά από απαίτηση και όχι το ποσό που με θράσσος απαιτούσε ο ιερέας» λέει στο TheNewspaper.gr ο νονός, συμπληρώνοντας: «Αηδίασα με τη χρηματική συναλλαγή πάνω στην Αγία Τράπεζα. Δεν είναι όλα χρήματα πια. Δεν εξαγοράζονται όλα».

Δεν το άφησε όμως εκεί, αφού επικοινώνησε και με το γραφείο του Αρχιεπισκόπου μέσω email, αν και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάρει απάντηση.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύει το TheNewspaper.gr από το γραμμάτιο είσπραξης του ναού τα 48 ευρώ πηγαίνουν υπέρ του Ναού, τα 36 υπέρ των ιερέων, τα 18 ευρώ υπέρ των ψαλτών και τα 30 ευρώ υπέρ των δικαιωμάτων του ιδρύματος ενισχυσεως και επιμορφώσεως εφημεριακού κλήρου!

Διαβάστε το email που έστειλε ο νονός στον Αρχιεπίσκοπο, ακριβώς όπως εκείνο γράφτηκε:

«Ονομάζομαι Αμοιραδάκης Μιχαήλ του Γεωργίου ειμαι χριστιανός Ορθόδοξος πάππου προς πάππου και κολλημένος στο πατρίς θρησκεία οικογένεια το πατρίς κωντέβουμε να το χάσουμε ο θεσμός της οικογένειας σιγά σιγά διαλύεται και μετά λύπης μου ο όρος θρησκεία και πίστη τίνουν να χαθούν με μεγάλη ευθύνη των κληρικών μας είμαι μάρτυρας και βιώνω ένα γεγονός το οποίο καταχαρακόνει την πίστη μου και μαυρόνει την ψυχή μου . Επρόκειτο να βαφτίσω (να γίνω μάρτυρας ιερού μυστηρίου της Ορθοδοξίας) ένα κοριτσάκι και να αναλάβω την ευθύνη να το οδηγήσω προς τα βήματα του Ιησού. Το ιερό μυστήριο πρόκειται να τελεστεί στην ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στον ιερό ναο των Αγίων Αναργύρων λόγο πατρογονικής οικίας και καταγωγής του πατρός του βρέφους στην διαδικασία να κλειστεί ημερομηνία και να μαζευτούν τα χαρτιά για την βάφτιση του νεογνού εκτός των άλλων που ζητήθηκαν απο τον ιερέα της ενορίας απαιτείθικαι και το ποσό των 150€ ως ελάχιστο ΚΌΜΙΣΤΡΟ Και προϋπόθεση των 150€ για την τέλεση του ιερού μυστηρίου σε επικοινωνία μου με την Μητρόπολη Δημητριάδος μου ανήγγειλαν οτι είναι εντολή της Μητροπόλεως να πληρώνονται τα μυστήρια για να καλυφθούν έξοδα της Μητροπόλεως. ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ ΘΛΊΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΣΧΉΝΟΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΑΎΤΟ !!! Τα ιερά μυστήρια της χριστιανοσύνης δέν πληρώνονται αλλά εκτελούνται δωρεάν και είναι μέσα στιε απόλυτες υποχρεώσεις του κάθε ιερεύς (δωρεάν ε λάβατε δωρεάν ε δώσατε) . Το ποσό που ζητήται για την βάφτιση εάν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν στουσ χαλεπούς καιρούς που ζούμε ειναι το 1\4 των εισοδημάτων μιάς μικρομεσαίας οικογένειας η θρησκεία μας δίδαξε το δόσην , βοηθήσειν αυτούς, που εχουν 2 χιτώνες δίνουν τον έναν και όχι το λαμβάνει αμοιβή προς ιερά μυστήρια εκτός και αν έχουμε γυρίσει στης εποχές που ο λαός και η εκκλησία αγόραζε εισιτήρια προς τον παράδεισο (συνχωροχάρτια πράμα που εγώ όσο περνάει απο το χέρι μου θα το πολεμήσω με κάθε μέσο έστω και αν χαθώ ως ποιμένας της εκκλησίας ευελπιστώ και παρακαλώ να έχω μια θέση στον παράδεισο ώσον αφορά τους ποιμενάρχης που λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο σύντομα θα κριθούν από τον θεό μιας και αποφάσισαν να κάνουνε τον οίκο του οίκο εμπορίου. Αναμένω προς απάντηση σας μέσω τηλεφώνου διότι δέν χηρίζομε διαδικτυακά μεσα και θέλω να αποφύγω την περετέρω εμπλοκή 3των (το e-maill αυτό ειναι του ιού μου Αμοιραδάκη Γεωργίου και σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μέσο αυτου παρακαλώ να υπάρχει επικεφαλήδα προς Αμοιραδάκη Μιχαήλ) Με εκτίμηση προς το πρόσωπο σας και μέγιστη θλίψη επί των γεγονότων Αμοιραδάκης Μιχαήλ”

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here