Η τοποθέτηση της Νέας Εποχής επί της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2021

248

Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία σύνταξης του νέου προϋπολογισμού , με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας λόγω και της πανδημίας και οφείλουμε να συγχαρούμε την οικονομική υπηρεσία για την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης προϋπολογισμού του έτους 2021. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο προϋπολογισμός αυτός που κατατίθεται σήμερα δεν είναι αυτός που ουσιαστικά θα εφαρμοστεί αλλά θα τροποποιηθεί αρκετές φορές στην διάρκεια του 2021.

Κατά την δική μας ανάγνωση των στοιχείων που μας παραθέσατε και παρά τον χαρακτηρισμό από στόματος Δημάρχου ως ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού δεν συμφωνούμε στα εξής σημεία:
– Απουσιάζει ο αναπτυξιακός χαρακτήρας.Έργα καθημερινά χωρίς να έχουν ενταχθεί σε ενα πενταετες πρόγραμμα , χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με το κοινό. Ούτε λίγο ούτε πολύ γίνονται έργα για τα οποία δεν ξέρουμε ποιος τα ζήτησε. Ούτε και ενημέρωση έχουμε καίτοι εκπροσωπούμε το 48% των δημοτών. Η επιτροπή διαβουλευσης μπορεί «τύποις» να συνεδρίασε αλλά στην ουσία τα μέλης της δεν είχαν κανένα πραγματικό λόγο επί της ουσίας.
– Δεν βλέπουμε κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ,ούτε στόχους και οράματα για τον δήμο μας. Μ’ αυτή την έννοια είναι ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός . Δηλαδή είναι προϋπολογισμός αντιγραφής και επικόλλησης. Αυτή η κατάσταση κύριοι δεν μας ικανοποιεί. Εκπροσωπούμε την τοπική κοινωνία. Δεν είμαστε υπάλληλοι (του κάθε μηχανισμού) της περιφέρειας η της κυβέρνησης.
– Βλέπουμε, έργα εμβληματικά για τον Δήμο μας, όπως η είσοδος της πόλης της Αγιάς , να γίνονται στο “παρεμπιπτόντως” χωρίς μελέτη και χωρίς ενημέρωση, με την χρήση κονδυλίων αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες. Αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας είναι να διαπληκτίζονται οι περίοικοι μεταξύ τους.
– Παρατηρούμε οι προϋπολογισμοί να εκτελούνται με πάρα πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις, με κατακερματισμό έργων για να δοθούν με απ’ ευθείας αναθέσεις (όπως έγινε με τα φωτιστικά LED για τα 4 διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα)
-Να εκτελούνται με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εταιρείες «πασπαρτού/διάτοντες αστέρες». Δηλαδή εταιρείες που τα κάνουν όλα, από «φθηνές» μάσκες μέχρι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εταιρείες που ενώ χαίρουν της εμπιστοσύνης του Δήμου για 1-2 χρόνια μετά παύουν να υφίστανται ως επιλογές.
– Παρατηρούμε ακυρώσεις διαγωνισμών λόγω χαμηλής έκπτωσης την στιγμή που είχαμε αποδεχτεί και χαμηλότερες για το ίδιο έργο, αναπλάσεις των παραλίων να προχωράνε όσο περιμένουμε να γίνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και άλλα πολλά.

Κατανοούμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας δήμαρχος ενός «φτωχού» δήμου όπως ο δικός μας, όμως οι σωστοί καπετάνιοι στα δύσκολα φαίνονται.
Διαφωνούμε με τον τρόπο που διοικείτε τον Δήμο Αγιάς, επομένως καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό.

Για την Αγιά 2019-Νέα Εποχή
Ιωάννης Αγγελάκας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here