Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ΣΟΕΔ: Ο αντιπρόεδρος εξηγεί το στόχο

293

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ΣΟΕΔ: Ο αντιπρόεδρος Θωμάς Ντιντιός εξηγεί το στόχο του νέου σωματείου που ονομάζεται Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Ελευθερία Λάρισας, ο αντιπρόεδρος του ΣΟΕΔ Θωμάς Ντιντιός αναφέρει:

Εδώ και μερικούς μήνες μια ομάδα συναδέλφων και φίλων, βλέποντας καθημερινά τα γεγονότα να διαδραματίζονται γύρω μας, αλλά και ακούγοντας τις φωνές του κόσμου ζητώντας μας να προσεγγίσουμε τα προβλήματά του από διαφορετική οπτική γωνία, αποφασίσαμε ως “ανήσυχα άτομα” να υλοποιήσουμε μια ιδέα που ήταν στο τραπέζι και να ιδρύσουμε το αστικό Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ).

Η μεγάλη οικογένεια του ΣΟΕΔ με την υπογραφή δεκάδων ιδρυτικών μελών και με την επίσημη σφραγίδα του πρωτοδικείου, αρχίζει σιγά – σιγά τη δράση της ως Πανελλήνιο Σωματείο και με κύριο στόχο να προσπαθεί καθημερινά να κάνει τη ζωή των οικογενειών μας καλύτερη και πιο βιώσιμη.

Αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε γρήγορα από πολλούς συνανθρώπους μας, στρατιωτικούς και μη από όλη την Ελλάδα, αναμένοντας πολλοί από αυτούς να συμμετέχουν ενεργά μέσα από αντιπροσωπίες ανά την επικράτεια και να βάλουν το λιθαράκι τους στο δύσκολο αυτό έργο που ξεκινάμε.

Στο ΣΟΕΔ θα μπορούν να εγγράφονται και να συμμετέχουν ε.ε. και ε.α. στρατιωτικοί όλων των σωμάτων, αλλά και μέλη των οικογενειών τους. Με αυτόν τον τρόπο στέλνουμε το μήνυμα πως δεν μας χωρίζει τίποτα, πως τα περισσότερα προβλήματα που μας απασχολούν είναι κοινά και σε μια τέτοια προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Για να βλέπουμε θετικά αποτελέσματα σε ό,τι κάνουμε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια μεγάλη οικογένεια κάτω από την ίδια στέγη, η οποία θα είναι από εδώ και στο εξής το δεύτερο σπίτι μας.

Το ΣΟΕΔ είναι ένα σωματείο που δεν έχει καμία σχέση με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα μέλη που θα εγγράφονται συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση με τα στοιχεία τους, δεν θα έχουν καμία υποχρέωση καταβολής οικονομικής συνδρομής, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης θα είμαστε πάντα πρόθυμοι σε κάθε συζήτηση και συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς κοινού ενδιαφέροντος, με τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε διάφορες περιοχές, αλλά και την εθελοντική δράση όλων μας πάνω σε τρέχοντα θέματα – προβλήματα που απασχολούν την κάθε οικογένεια και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Άλλωστε όπως λέω πάντα, η ενημέρωση είναι ένα όπλο που έχουμε στα χέρια μας και πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε καθημερινά.

Μόλις η πλειοψηφία του κόσμου καταλάβει τον λόγο ύπαρξης και τους στόχους του ΣΟΕΔ προς όφελος των συνανθρώπων μας, όλο και περισσότεροι θα εγγράφονται σε αυτήν τη μεγάλη οικογένεια και η φωνή μας θα δυναμώνει συνεχώς προς όφελος του συνόλου.

Καλή αρχή με όρεξη για προσφορά και να είστε σίγουροι ότι με τη συμμετοχή και την αλληλοϋποστήριξη όλων μας το ΣΟΕΔ θα γράψει τη δική του ιστορία, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε πολλά.

Πηγή: armyvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here