Η πρόληψη σώζει ζωές…

329

Στα τέλη μηνός Οκτωβρίου το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσε με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Σμύρνης και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερωτική ομιλία στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Σμύρνης.
Θέμα της ομιλίας ήταν η ατομική υγιεινή και η υγιεινή του στόματος.
Την ομιλία άνοιξε η κοινωνιολόγος του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας κ. Μπουκόρου Εύη. Η προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας κ. Ντέλλα Γεωργία (Μαία) και η Επισκέπτρια Υγείας κ. Καραμελίδου Σοφία αναφέρθηκαν εκτεταμένα στην δύναμη της πρόληψης, στους βασικούς κανόνες της προσωπικής και κοινωνικής υγιεινής και στο καλό πλύσιμο των χεριών. Στη συνέχεια, η οδοντίατρος του Τμήματος κ. Λιανού Άννυ αναφέρθηκε στην υγιεινή του στόματος τονίζοντας την ανάγκη για τακτικό βούρτσισμα των δοντιών και προληπτικό έλεγχο ανά εξάμηνο στον οδοντίατρο. Οι ομιλήτριες ήταν περιεκτικές και προσπαθούσαν να αναφέρονται σε παραδείγματα της καθημερινής ζωής με την παράλληλη επίδειξη παραστατικών εικόνων. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν μελλοντικές ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το κάπνισμα και το διαδίκτυο καθώς και δράσεις που αφορούν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, τον οικογενειακό προγραμματισμό και την πρόληψη σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μεγάλοι μαθητές του σχολείου και τα παιδιά τους με αμείωτο ενδιαφέρον,έθεσαν ερωτήματα και ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr.
Να σημειωθεί πως το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here