Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκαθιστά το δίκτυο ύδρευσης στην κοινότητα Κρανιάς του Δήμου Τεμπών

213

Στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έργο προϋπολογισμού 385.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Το έργο δημοπρατείται άμεσα και περιλαμβάνει εργασίες σε συνολικό μήκος 6,8 χιλιομέτρων, από το ρέμα της «Δέσης» μέχρι την δεξαμενή Κρανιάς.
«Προχωράμε στη δημοπράτηση ενός έργου ουσίας για την κοινότητα Κρανιάς, με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που βελτιώνει το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων και προστατεύει τη δημόσια υγεία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, αποκαθιστούμε το δίκτυο ύδρευσης που έχει υποστεί σημαντικές φθορές και αντικαθιστούμε τις παλιές σωληνώσεις αμιάντου, με νέες πλαστικές σωλήνες, εξασφαλίζοντας επαρκές και ποιοτικό νερό για τους κατοίκους της περιοχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες αποκατάστασης
Το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης έχει σωλήνες από αμίαντο, διέρχεται μέσα από δασώδη βλάστηση με συχνές ζημιές όλη την περίοδο του έτους με αποτέλεσμα το δημοτικό διαμέρισμα Κρανιάς να μην υδρεύεται επαρκώς για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι:
-Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφή – επανεπίχωση) με άμμο λατομείου και υλικά οδοστρωσίας,
-Εργασίες συνολικής εγκατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε μήκος 6.800 μ. με σωλήνες από PE ονομαστικής διαμέτρου DN 110 mm/PN 16 Atm, με όλα τα παρελκόμενα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου.
Οι εργασίες θα γίνουν επί του οδικού δικτύου Κρανιάς – Καλλιπεύκης, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης θα ανήκει στην Δ.Ε.Υ.Α. Τεμπών.
Οι ανωτέρω επεμβάσεις θα γίνουν με γνώμονα τις φθορές που υπέστη το δημοτικό διαμέρισμα Κρανιάς, Δημοτική ενότητα Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή, όσο και την πρόληψη, καθώς ο υφιστάμενος αγωγός αμιάντου διέρχεται σε πολλά σημεία μέσα από ρέματα με αποτέλεσμα σε τέτοιου είδους φυσικές καταστροφές να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός των φθορών αλλά και η αποκατάσταση του σε δύσβατα μέρη. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι έξι μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here