Η παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Τα αγάλματα περιμένουν» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

385

Η νέα παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου «Τα αγάλματα περιμένουν» συνεχίζει το καλοκαιρινό ταξίδι της στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού, με επόμενη στάση στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, το Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 21.00.
Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και σε κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, εμπνευσμένη από την επιχείρηση απόκρυψης των αρχαιοτήτων όλων των Μουσείων της χώρας το 1940, πραγματεύεται το ερώτημα «τι θα σώζαμε σήμερα σε περίοδο κινδύνου;» Πρόκειται για μια τολμηρή και ερευνητική καλλιτεχνική παρέμβαση στην ανίχνευση της δικής μας σχέσης με τον πολιτισμό του τόπου μας, σε μια εποχή που μας απειλούν με την αρπαγή κάθε στοιχείου που μας δένει με την αρχαία κληρονομιά μας.
Η παράσταση προσφέρεται δωρεάν στο κοινό. Λόγω εφαρμογής των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας, ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου: Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – τηλ. 2410621209 (10:30 – 13:30).
Την ίδια μέρα το Μουσείο θα είναι ανοιχτό έως τις 21.00 για τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τα μόνιμα εκθέματά του την περιοδική έκθεση «Ειδώλιο» καθώς και την έκθεση κεραμικής της Μαριάννας Γκουντουβά «Αναγέννηση 2… χώμα, νερό και φωτιά…», που βρίσκονται σε εξέλιξη στους χώρους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here