Οι μικροί κατασκηνωτές γίνονται δημοτικοί σύμβουλοι και κάνουν προτάσεις για την πόλη τους!

261

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν σήμερα οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” στο Δημαρχείο της Λάρισας και ειδικότερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Δεληγιάννης υποδέχτηκε τους “Γλάρους” και τους παιδαγωγούς του 4ου δημοτικού σχολείου και τους μύησε στη δημοκρατική διαδικασία της σύγκλησης ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Τα παιδιά έλαβαν θέση στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, όρισαν Δήμαρχο, Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα και με την παρουσία του Αντιδήμαρχου Καθημερινοτητας κ. Γιάννη Αλεξούλη συζήτησαν προτάσεις και θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ηταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των παιδιών καθώς και η σταδιακή ενεργητική συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία. Τα παιδιά εστίασαν στα θετικά σημεία της πόλης, όπως τα πολλά σχολεία και πάρκα, οι χώροι άθλησης και τα κολυμβητήρια, οι παιδικές χαρές, οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί κάδοι απορριμμάτων, ενώ σημείωσαν προβλήματα που αφορούν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα, τη ρύπανση, την προστασία των αδεσποτων, την πληθώρα των καφετεριών…
Τα παιδιά έκαναν τις προτάσεις τους για θέματα όπως η διακόσμηση των κτιρίων με χρώματα, η προσθήκη ποδηλατοδρόμων, η ίδρυση πλανητάριου, η καθαριότητα και προστασία των πάρκων, η διαχείρηση των αδέσποτων ζώων κ.ά. Οι μικροί δημοτικοί σύμβουλοι ενθουσιασμένοι με την εμψύχωση του Προέδρου κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, εξέφρασαν με επιχειρήματα τις απόψεις τους, ακολούθησαν την τυπική διαδικασία της ψηφοφορίας, κράτησαν πρακτικά και μετά τη ληξη της συνεδρίασης συνάντησαν και παρέδωσαν στον δήμαρχο Λαρισαίων κύριο Απόστολο Καλογιάννη τις προτάσεις τους. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους μικρούς κατασκηνωτές στο Δημαρχείο και τους ευχαρίστησε για τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Κάλεσε δε τα παιδιά να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα της πόλης και τα κοινά, ώστε να διαμορφώσουν στάση υπεύθυνου και ενημερωμένου πολίτη.
Στη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παιδιά του προγράμματος Κατασκήνωση στην Πόλη συμμετείχε με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και Συντονίστρια του προγράμματος “Κατασκήνωσης στην Πόλη”, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου και η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, κ. Λίνα Μουσιώνη.
Τα παιδιά μαζί από τις όμορφες αναμνήσεις πήραν μαζί τους ένα δροσερό καλοκαιρινό χυμό!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here