Η Larissa “φιγουράρει” σε φωτογραφίες της NASA! Διαστημικό τηλεσκόπιο κατέγραψε επτά φεγγάρια του Ποσειδώνα – Η “Larissa” ένα από αυτά…

77

Το Webb (Διαστημικό τηλεσκόπιο) της NASA αποτύπωσε την πιο λεπτομερή φωτογραφία του Ποσειδώνα και των δακτυλίων του εδώ και 30 χρόνια και έδωσε τις φωτογραφίες χθές στη δημοσιότητα. Ανάμεσα στα φεγγάρια φιγουράρει και το όνομα της πόλης μας Larissa!

Η διαστημική υπηρεσία αναφέρει ότι η νέα εικόνα δείχνει καθαρά τους αχνούς δακτυλίους του μακρινού πλανήτη, μερικοί από τους οποίους δεν έχουν εντοπιστεί από τότε που το Voyager 2 της NASA πέρασε από εκεί, το 1989.

Ο Webb  κατέγραψε επτά από τα 14 γνωστά φεγγάρια του Ποσειδώνα: Γαλάτεια, Ναϊάδα, Θάλασσα, Δέσποινα, Πρωτέας, Λάρισα και Τρίτων. Το μεγάλο και ασυνήθιστο φεγγάρι του Ποσειδώνα, ο Τρίτων, κυριαρχεί σε αυτό το πορτρέτο του Webb, ως ένα πολύ φωτεινό σημείο φωτός με τις χαρακτηριστικές αιχμές περίθλασης που παρατηρούνται σε πολλές από τις εικόνες του Webb.
Φωτογραφία: NASA, ESA, CSA, STScI

Το James Webb Space Telescope έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική NASA σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ESA και την καναδική CSA. Όπως και στην περίπτωση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, οι Ευρωπαίοι επιστήμονες έχει συμφωνηθεί ότι δικαιούνται τουλάχιστον το 15% του συνολικού χρόνου παρατήρησης με το Webb.

https://www.nasa.gov/feature/goddard/2022/new-webb-image-captures-clearest-view-of-neptune-s-rings-in-decades/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here