Η Λάρισα υποδέχεται την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ανω Ξενιάς

556

Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς, θα υποδεχθεί η πόλη της Λάρισας με την ευκαιρία των εγκαινίων, του ιερού ενοριακού παρεκκλησίου αγίου Αντωνίου Λαρίσης, που δεσπόζει στο ομώνυμο πάρκο της πόλης.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το απόγευμα, μπροστά από την είσοδο του στρατιωτικού νοσοκομείου, από τον μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, τον κλήρο και τις αρχές της πόλεως.

Θα ακολουθήσει μεγαλοπρεπής λιτάνευση των ιερών θησαυρισμάτων και στην συνέχεια θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός των εγκαινίων, προεξάρχοντος του κ. Ιερωνύμου και η κατάθεση των τιμίων λειψάνων.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί ο όρθρος των εγκαινίων και η αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου.

Να αναφερθεί ότι ο ναός του αγίου Αντωνίου ήταν παρεκκλήσιο του στρατιωτικού νοσοκομείου Λαρίσης και είχε κτισθεί παράλληλα με αυτό, για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Πριν από λίγες δεκαετίες όμως, ο παλιός ναός κατεδαφίσθηκε και στη θέση του ανεγέρθηκε ο σημερινός ναός που αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη της Λάρισας και την ενορία του αγίου Αθανασίου, όπου υπάγεται ο ναός.

Πηγή:orthodoxia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here