Η Λάρισα στο κόκκινο – Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από την ερχόμενη Δευτέρα

375

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά και έπειτα από πολυήμερη αναμονή της έκδοσης του σχετικού Φ.Ε,Κ, το οποίο εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, για την εγκυρότητα των ισχυόντων μέτρων, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας κατόπιν επικοινωνίας με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εμπορίου κ. Αναστάσιο Τσιουρή, ανακοινώνει τα εξής:
Για άλλη μια εβδομάδα, η πόλη της Λάρισας παραμένει στο κόκκινο. Από Δευτέρα 5 Απριλίου λοιπόν, θα θέλαμε τελικά να διευκρινίσουμε ότι η μέθοδος και ο τρόπος λειτουργίας όλων των καταστημάτων λιανικής για την πόλη της Λάρισας, θα είναι το click inside αλλά και το click away ως δυνατότητα επιλογής του πελάτη, καθώς όποιος επιθυμεί λόγω covid-19, να μην εισέλθει στο χώρο, υπό το φόβο μετάδοσης του ιού, μπορεί να ψωνίσει και εκτός καταστήματος. Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι η εξής:
· Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας στον ίδιο αριθμό, δεν θα επιτρέπεται.
· Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.
· Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
· Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
· Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
· Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.
· Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
· Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
· Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away για όσους το επιλέξουν, εφόσον δεν θα επιθυμούν να ψωνίσουν εντός καταστήματος, υπό το φόβο μετάδοσης του ιού.

Ωστόσο, έχουμε φτάσει πια σε ένα κομβικό σημείο όπου είτε είμαστε στο κόκκινο είτε στο βαθύ κόκκινο, δεν έχει απολύτως καμία σημασία για την συνέχιση και την επιβίωση των επιχειρήσεων μας. Το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς το ίδιο. Τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Κανένα ημίμετρο και κανένα υποκατάστατο τρόπου λειτουργίας του λιανεμπορίου δεν μπορεί να αναπληρώσει την φυσική παρουσία. Δεν λειτουργεί έτσι το εμπόριο και αυτό έχει αποδειχθεί.
Πρέπει πια με σοβαρότητα η κυβέρνηση να σχεδιάσει το άνοιγμα της αγοράς. Το εμπόριο μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια και ότι του έχει προταθεί μπορεί να το τηρήσει. Οι οικονομικές και ψυχολογικές μας αντοχές, έχουν πια εξαντληθεί.
Το μόνο που ζητάμε ως έμποροι και περιμένουμε είναι να ανοίξουμε έως τις 12 Απριλίου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Το εμπόριο πεθαίνει και ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here