«Η λαογραφική εκδήλωση «ΜΙΝΤΖΙΑ» στο Δίλοφο στις 15 Σεπτεμβρίου 2018».

533

Η “MINTZIA” διοργανώνεται στο Δίλοφο του Δήμου Κιλελέρ, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Για τα θρακιώτικα χωριά και ιδιαίτερα για το Δίλοφο Λάρισας έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι το λαογραφικό στοιχείο που προσδιορίζει τη θρακιώτικη παράδοση του. Αποτελεί τοπικό λαογραφικό στοιχείο που χαρακτηρίζεται από τη μοναδικότητα. Πρόκειται για εκδήλωση αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, εθελοντισμού και πηγαίας προσφοράς προς τον συνάνθρωπο,.
Το βράδυ της ΜΙΝΤΖΙΑΣ τότε, όλοι οι νέοι του χωριού, αγόρια και κορίτσια, συγκεντρώνονταν στο σπίτι ενός νοικοκύρη για να τον βοηθήσουν στο ξεσπύρισα του καλαμποκιού.
Είχε και επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού αγόρια και κορίτσια είχαν την ευκαιρία να «ιδωθούν» να φλερτάρουν και να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά με χαρές και τραγούδια. Δεν είναι γνωστό το πώς έφτανε άμεσα σε όλους τους νέους η είδηση – πρόσκληση για συμμετοχή στη ΜΙΝΤΖΙΑ, ένα είναι βέβαιο ότι, όλοι ανιδιοτελώς πρόσφεραν την αγάπη τους…….
Σήμερα, η ΜΙΝΤΖΙΑ επαναλαμβάνεται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην πλατεία του Διλόφου, με την ελπίδα να προσφέρει στους συμπατριώτες και φίλους μια αξέχαστη βραδιά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
-Παρουσίαση, καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο διοργανωτή της εκδήλωσης κ. Χρίστο Ζαβράκα.
-Χαιρετισμός, καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο.
-Θρακιώτικοι χοροί από το χορευτικό συγκρότημα.
-Σερβίρισμα εδεσμάτων, μεζέδων και ποτού στα τραπέζια.
-Χορός και γλέντι με δημοτικό – λαϊκό και Θρακιώτικο συγκρότημα.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here