Η Καλιπεύκη των Θεών, του πολιτισμού, της προσφοράς και της δημιουργίας! (ΦΩΤΟ)

640

Στη σκιά του μυθικού βουνού, μέσα στο πανέμορφο καταπράσινο τοπίο «κρύβεται» η Καλλιπεύκη. Αυτό το πανέμορφο χωριό που, εκτός από τις αμέτρητες ομορφιές του, «κρύβει» όμορφους και δημιουργικούς ανθρώπους… Εδώ, ένα κράμα συναισθημάτων και ανατροφοδότησης. Καλλιπεύκη της ψυχής και της αναψυχής! Καλοκαίρι πολιτισμού και εκπολιτισμού, εξύψωσης και ανύψωσης της κοινωνικότητας εν μέσω «στεγνών» και άνυδρων καταστάσεων.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και εξωτερικοί χώροι
Λαϊκή Βραδιά, Σάββατο 14 Αυγούστου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου

Πόσο σπουδαία πράγματα μπορούν να γίνουν, όταν μια «χούφτα» ταλαντούχων νέων με μεράκι, κέφι, ζωντάνια και έμπνευση βρίσκουν υποστήριξη από ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό και όραμα και ενώνουν τις φωνές τους, τις ιδέες τους και τις ανησυχίες τους!
Πολιτιστικός οργασμός του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» – ενός πολύ δραστήριου και ενεργού συλλόγου, που αποτελεί πρότυπο – με πρόεδρο τη Βούλα Παπαδόντα, με χίλιες μύριες εκφάνσεις, με εξορμήσεις ποδαρόδρομου στα ψηλότερα και στα δασωμένα, με τμήμα δημιουργικών δραστηριοτήτων και απασχόλησης κάθε είδους!

Γεμάτος κατασκευές, επισκευές, χορούς και τραγούδια, με βραδιά κινηματογράφου, με συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους, με αφηγήσεις και παραμύθια… σαν σε γιορτή, με συναυλία παραδοσιακής μουσικής, ένα γύρω της Ελλάδας, έξω από τα καθιερωμένα ανταμώματα αλλά και συναυλία λαϊκού και έντεχνου ηχοχρώματος, με εθελοντική αιμοδοσία, με μαθήματα πληροφορικής και χρήσης έξυπνων κινητών, με παρουσίαση και παρασκευή ντόπιων αρτοσκευασμάτων, με εργαστήρι κόμικς για παιδιά, με μαθήματα Α’ Βοηθειών, κ.α.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι
Βραδιά κινηματογράφου με προβολή της ταινίας “Νύφες” του Π. Βούλγαρη

«Εκεί ψηλά στη σκιά του μυθικού βουνού μέσα από τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ερωτοτρόπια» ονειρευτήκαμε και νοσταλγήσαμε τα τερτίπια του φτερωτού θεού, νιώσαμε την τραγωδία της Νύφης του Λόρκα, κάναμε βουτιά με μιαν ανάσα «στην παράνοια του σύγχρονου έρωτα» της Σάρα Κέιν, αφεθήκαμε «στη δίνη της θάλασσας του έρωτα» του Ντίνου Χριστιανόπουλου, μάθαμε δια πένας Μενέλαου Λουντέμη πώς να φεύγουμε και να φτιάχνουμε ολοκαίνουριες ιστορίες «από ουρανό και αλάτι» και περπατήσαμε με την Αλκυόνη Παπαδάκη στη βροχή για να συναντήσουμε επιτέλους τον λαμπερό ήλιο, πίσω από τα μαύρα σύννεφα» (από ανάρτηση της Μαρίας Γεροφώτη, στο fb).

Ναι! τα πρόλαβαν όλα αυτά και αν σας φαίνονται λίγα, είναι τόσα πολλά, που δεν τα πιάνει ο νους σας! Αγόγγυστα και εθελοντικά! Επειδή ο πολιτισμός δεν έρχεται ούτε εξ ουρανού, ούτε από πλατείας, αλλά δημιουργείται και χρειάζεται προς τούτο κόπος και αγωνιώδης προσπάθεια, βγαλμένη απ’ τον πολυτιμότατο χρόνο σου. Επειδή ο πολιτισμός είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων και δεν τρώγεται ούτε πίνεται σε ταβέρνες και καφενεία, αλλά ρουφιέται και εισπνέεται σαν μυρωμένος ολύμπιος αέρας!

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, με τον Γιώργο Ευγενικό και “το πουλί τ’ αηδόνι”

Αεικίνητος και πολυδιάστατος ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» επιμένει, επενδύει και στηρίζει πολιτισμικά το χωριό και τους κατοίκους του. Γιατί τα πολιτιστικά καλοκαίρια στην Καλλιπεύκη έχουν να «αφηγηθούν» μόνο όμορφες ιστορίες και να επιδείξουν δράσεις πολιτισμού, εθελοντική προσφορά, πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, έμπνευση και μεράκι σε μια ποικιλία εκδηλώσεων που προάγουν το πνεύμα και κανακεύουν την ψυχή.
Και του χρόνου λοιπόν!

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι
Από πεζοπορία – ανάβαση στις 31 Ιουλίου 2021
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
“Η Καλλιπεύκη αφηγείται” Παρασκευή 6 Ιουλίου 2021 στην πλατεία του χωριού πλήθος παιδιών αλλά και ηλικιωμένων, ευχαριστήθηκαν τις ιστορίες και τα παραμύθια! Το κουβάρι τους άρχισε να ξετυλίγεται! Αφηγήθηκαν: Γιώργος Ευγενικός, Στέλλα Καρασμάνογλου, Στέλλα Τσαρτσαρώνη!
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "crunchy croquettes crunchy croquettes ZOO dog complete food for zoodog complete food dogs"
Συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες από της πυρκαγιές, στην Εύβοια
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, παιδί, άτομα που στέκονται, τοίχος από τούβλα και εξωτερικοί χώροι
Το κουβάρι των παραμυθιών ξεδιπλώθηκε στην Καλλιπεύκη… Το 3ο αντάμωμα στις γειτονιές του Ολύμπου. Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here