«Η Ερμού όπως παλιά»

333

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θέλοντας να συνδέσει το παλιό με το καινούριο κάνει μια προσπάθεια να αναβιώσει το έθιμο της οδού Ερμού, του παραδοσιακού εμπορικού δρόμου της πόλης.
«Η Ερμού όπως παλιά» δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή των υποστηρικτών και των χορηγών μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμούτου Δήμου Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας, η Συντεχνία ΑρτοποιώνΝομού Λάρισας,ηΟ.Ε.Β.Ε(Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Θεσσαλίας) και η ΕΠΑ.ΣΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ, στηρίζουν ένθερμα και έμπρακτα την γιορτή αυτή.

Από τη δεκαετία του 1960 και μετά, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Λαρισαίοι απολάμβαναν την βόλτα τους και τα ψώνια τους καθώς και τη χαρά της μικρής γιορτής που διοργάνωναν οι έμποροι στον δρόμο αυτόν.

Έτσι λοιπόν για δεύτερη φορά φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους να συμμετέχουν και να χαρούν με τις οικογένειές τους στη γιορτή «Η Ερμού όπως παλιά». Η γιορτή θα ξεκινήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 11:00 το πρωί και έως τις 17.00 το απόγευμα,πολύ μουσική, χορός, διασκέδαση, κεράσματα, διαγωνισμοί και πολλές εκπλήξεις θα πλημμυρίσουν την Ερμού.
Παράλληλα κρατώντας το έθιμο, ο Άγιος-Βασίλης θα μοιράζει στους επισκέπτες παραδοσιακούς καζαμίες και στα παιδιά ο Μάγος θα μοιράζει μπαλόνια, χαρτοπόλεμο και φρουφρου.
Ζεστό κρασί, καφές και γιορτινά κεράσματα θα υπάρχουν για όλους.Οι μικροί επισκέπτες με τη βοήθεια των ζαχαροπλαστών της ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ θα πλάθουν κουλουράκια που θα ψήνονται και θα σερβίρονται ζεστά.

Η γιορτή θα μεταδίδεται ζωντανά από την συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Scanner FM 102,2 με την συμμετοχή dj που θα κρατήσει αμείωτο τον παλμό καθόλη τη διάρκειά της.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων,η μπάντα του κ. Καραποστόλου η σχολή χορούIndependence καθώς και ο γυμναστικός σύλλογος ΝΙΚΗ θα πλαισιώσουν επίσης τη γιορτή.

Μάγος,ξωτικά και νεράιδες θα δίνουν ρυθμό και κέφι για τους μικρούς μας φίλους.

Η γιορτή θα κορυφωθεί με μεγάλο διαγωνισμό με 2 μεγάλα δώρα, ένα ποδήλατο, χορηγία της Ποδηλατάδας και ένα διήμερο ταξίδι για 2 άτομα, χορηγία του EfilialTravel.

Από τη Γραμματεία του Συλλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here