Η Ελλάδα τραγουδά τον Μίκη σήμερα στο Κηποθέατρο

417

Μετά το ιστορικό Καλλιμάρμαρο που έγινε στις 19 Ιουνίου 2017 με χίλιους χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα, το έργο του Παναγή Μπαρμπάτη «Ο χορωδιακός και λυρικός Μίκης Θεοδωράκης», αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, έρχεται στη Λάρισα την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

H εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO και με τη συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στο μουσικό αυτό αφιέρωμα-αναδρομή ακούγονται με συγκίνηση και πάθος για τον πυρήνα της μουσικής του μεγάλου μας συνθέτη, αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης όπως: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί», «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή, ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη.

Το ιδιαίτερο αυτό έργο αποτελεί την ιστορική μουσική καταγραφή των συναισθημάτων ενός ολόκληρου λαού μέσα από 40 τραγούδια για χορωδία, σολίστ, πιάνο και συμφωνική μαντολινάτα!

Η παράσταση θα ανέβει από τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος, (19μελής ορχήστρα).

Η παράσταση, για να τονωθεί το τοπικό στοιχείο αλλά και για να δημιουργηθεί ο συνδετικός μελωδικός κρίκος Ελλήνων που “ζουν” τη μουσική, “ανεβαίνει” με τη στήριξη από τις κατά τόπους αλλά και γειτονικές χορωδίες που είχαν συμμετάσχει στο Καλλιμάρμαρο και γνωρίζουν ήδη πολύ καλά το έργο.

Στη συναυλία της Τετάρτης, συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ σε διεύθυνση Δημήτρη Καρβούνη και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Σολίστες οι λυρικοί καλλιτέχνες: Αντώνης Κορωναίος, Ελένη Δάβου, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 20.30
Γενική είσοδος 15 ευρώ. Προπώληση 12 ευρώ. Πολύτεκνοι – άνεργοι 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Μύλος του Παπά και στο βιβλιοπωλείο FLASH-Καλτσάς .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here