Οι αποφάσεις του Δ. Λαρισαίων για τη λειτουργία 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων στη Ν. Σμύρνη

288

Από το Δήμο Λαρισαίων σχετικά με την επαναλειτουργία του 11ου και 33ου Δημοτικών Σχολείων στην συνοικία της Νέας Σμύρνης γίνονται γνωστά τα εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στην συνοικία της Νέας Σμύρνης. Στα συγκεκριμένα σχολεία φοιτούν και παιδιά οικογενειών Ρομά της περιοχής, στην οποία ως γνωστόν έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορονοιού.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, με στόχο την προστασία μαθητών κατά την επιστροφή τους στο σχολείο είναι οι εξής:

Με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα δυο συγκεκριμένα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου εως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Ωστόσο, στις 9 το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου, όλοι οι μαθητές των παραπάνω σχολείων πρέπει να βρεθούν στα διδακτήρια όπου θα βρίσκονται κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για δειγματοληψίες. Δείγματα θα πρέπει να ληφθούν απ΄ όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η δειγματοληψία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των μαθητών στην τάξη την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Το σχέδιο του ΕΟΔΥ περιλαμβάνει δειγματοληψίες στη βάση του σχεδίου «0 – 7 – 14» και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here