Η Άννα Βαγενά συμαπρίσταται στο ψήφισμα του δημοτικού Συβουλίου Αγιάς

287

Συμπαρίσταμαι στηνυπ’ αριθμ. 46/2020 απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς που αφορά στο ψήφισμα για την επέκταση των μέτρων στήριξης και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους της χώρας, καθώς και σε ανέργους και ευπαθής ομάδες που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού – COVID-19 και δεσμεύομαι να το προωθήσω στους αρμόδιους υπουργούς.

“Το δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς με την υπ’ αριθμ. 46/2020απόφασή του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία
και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Αγιάς εγκρίνει το κάτωθι ψήφισμα για την επέκταση των μέτρων στήριξης και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους της χώρας, καθώς και σε ανέργους και ευπαθής ομάδες που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού – COVID-19.

«Η Ελλάδα μας, όπως και όλος ο κόσμος πλήττονται από την πανδημία. Μπαίνουμε ίσως στον πιο κρίσιμο Απρίλιο των τελευταίων δεκαετιών και όλοι μαζί προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Τις δύσκολες τούτες ώρες, το πρώτο ζητούμενο είναι η υγεία όλων μας και οι προσευχές και οι ευχές όλων μας είναι καθημερινές γι’ αυτούς που περνούν δύσκολες ώρες. Ασθενείς, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων και όχι μόνο.

Η Κυβέρνηση, παρά τις μέχρι τώρα θετικές προσπάθειές της – δεν φτάνει όμως μόνο αυτό -θα πρέπει να ενισχύσει άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με τα απαραίτητα μέσα ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείαςκαι εξετάσεων των ασθενών. Θα πρέπει να κάνει ένα γενναίο βήμα και να εντάξει τις ιδιωτικές μονάδες υγείας στον κρατικό σχεδιασμό για αποτελεσματική και επιστημονικά σχεδιασμένη αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν. Θα πρέπει άμεσα να θέσει σε λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερες κλίνεςΜ.Ε.Θ., ώστε το εθνικό σύστημα υγείας να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Η περιοχή μας είναι κυρίως αγροτοκτηνοτροφική, αλιευτική και τουριστική. Ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πληγεί σημαντικά. Επιπλέον πριν ακόμη δοθούν στους αγρότες οι αποζημιώσεις από τις περσινές ζημίες, έχουμε νέες από έναν πρόσφατο παγετό. Οι φόβοι για την επικείμενη συγκομιδή των κερασιών αλλά και η επερχόμενη οικονομική ζημία των κτηνοτρόφων λόγω του μη εορτασμού του Πάσχα, έχουν φτιάξει ένα κόμπο στο λαιμό όλων όσων ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή.

Η κυβέρνηση οφείλει έγκαιρα να βρει λύσεις και να στηρίξει όλους τους εργαζόμενους στον αγροτικό, τον κτηνοτροφικό, στον αλιευτικό και τον τουριστικό τομέα. Οφείλει να βρει λύσεις για να στηρίξει τόσο τις επιχειρήσεις τους όσο και τις οικογένειές τους. Οφείλει να στηρίξει οικονομικά και τους ανέργους και ιδιαίτερα αυτούς που δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα ανεργίας λόγω έλλειψης ενσήμων ή άλλων προϋποθέσεων.Οφείλει να πάρει μέτρα οριζόντια που από την μία θα δώσουν μια ανάσα αλλά από την άλλη θα μειώσουν τον κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, θα αγωνιστεί ώστε να ληφθούν μέτρα από πλευράς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα θα πιέσει και θα απαιτήσει έργα από την κυβέρνηση για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας».

Το παραπάνω ψήφισμα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγιάς και στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο του Ν. Λάρισας και να κοινοποιηθεί στους Βουλευτές του Ν. Λάρισας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here