Η ανακοίνωση της Νέας Εποχής για την μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Αγιάς

332

Τοποθέτηση επί της συζήτησης ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2020 του Δήμου Αγιάς.
Αγιά 19/12/2019

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την οικονομική υπηρεσία του Δήμου για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την σύνταξη του προϋπολογισμού. Γεγονός που εκ φύσεως έχει μια δυσκολία ειδικά σ’ αυτήν την συγκεκριμένη συγκυρία που τα οικονομικά των ΟΤΑ δεν είναι δεδομένα.
Γνωρίζουμε φυσικά ότι πρόκειται για ένα προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται σ’αυτά που πραγματικά θα γίνουν την επόμενη χρονιά στο δήμο μας. ΓΙ’ αυτό και δεν θέλουμε να εμβαθύνουμε τόσο πολύ στα νούμερα αλλά να ασχοληθούμε με την γενικότερη εικόνα που απορρέει απ’ αυτόν. Θα μπορούσαμε κι εμείς βέβαια να ασχοληθούμε πιο ενεργά και να προσπαθήσουμε να συντάξουμε έναν καλύτερο προϋπολογισμό αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καφετέριες και ταβέρνες. Κι αυτό γιατί συνεχίζετε να μας αρνείστε αυτό που η αντιπολίτευση δικαιούται, δηλαδή έναν χώρο δικό μας με γραμματειακή υποστήριξη. Κι αυτό δεν σας τιμά. Ζητήσαμε πριν από τρεις μήνες μια κατάσταση των εργαζομένων του Δήμου, κι ακόμα την περιμένουμε.
Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι απλά διεκπεραιωτικός χωρίς όραμα χωρίς νέα έργα. Έχουμε να κάνουμε μόνο με την συνέχιση προηγούμενων έργων που μάλιστα μερικά από αυτά έχουν γίνει γεφύρια της Άρτας.
Ο νόμος του Κλεισθένη ζητάει ή μάλλον υποχρεώνει σε συναίνεση αφού καταργεί την αρνητική ψήφο. Όμως πώς να δείξουμε εμείς συναίνεση όταν εσείς πρώτοι δεν την επιδιώξατε. Ως μέγιστη απόδειξη συναίνεσης είναι η επιτροπή διαβούλευσης την οποία όχι μονο αγνοήσατε αλλά ξεχάσατε και να την συστήσετε. Σας υπενθυμίζουμε ότι πλέον δεν έχετε πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, επομένως από μόνοι σας θα έπρεπε να επιδιώξετε συνενόηση με τις άλλες παρατάξεις και να ζητήσετε την σύμφωνη γνώμη των Δημοτών. Κάτι που απ΄ότι φαίνεται δεν σας το επιτρέπει η πολιτική αλαζονεία σας .
Όμως ακόμη κι αυτό δεν είναι το κυρίως πρόβλημα. Το πρόβλημά μας είναι στην εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμαστε τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα χρήματα του Δήμου.
Τον προϋπολογιμό δεν θα τον ψηφίσουμε. Πώς να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό που βασίζεται σε απ’ ευθείας αναθέσεις. Απ’ ευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που ιδρύονται σήμερα και τους αναθέτετε έργο την επαύριο. Λες και η εταιρεία ιδρύθηκε γι’ αυτό το έργο. Προϋπολογισμός που προϋπολογιζει χρήματα φορολογούμενων πολιτών για έργα που ανατίθενται σε εταιρείες της Χαλκιδικής σαν να μην έχουμε στον τόπο μας ανθρώπους να ξέρουν να κλαδεύουν. Εταιρείες που πληρώνονται για εργασίες που διαπιστωμένα δεν γίνονται και μάλιστα πληρώνονται πριν το υποτιθέμενο πέρας των εργασιών τους. Εταιρείες που ιδρύονται τον Αύγουστο και τους αναθέτετε αντιπυρικές ζώνες τον Δεκέμβριο. Εταιρείες που η μία αγοράζει την άλλη και που δεν τις βρίσκουμε στο χάρτη.
Είναι προφανές ότι με αυτά τα εύλογα ερωτηματικά δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here