“Η άμεση απαγόρευση της Μπούργκας και όλης της σχετικής αμφίεσης στην Ελλάδα επείγει!”

496

Του Γιάννη Παπαϊωάννου

Επιβάλλεται να ελευθερωθούν οι γυναίκες από όλο το πλαίσιο καταπίεσης που τους επιβάλλουν οι θεσμοί, οι Μουλάδες και τα έθιμα από τις θεοκρατικές και ανδροκρατικές κοινωνίες μέσα στις οποίες μεγάλωσαν και ζούσαν μέχρι χθες!
Βεβαίως η κατάργηση της Μπουργκας και η άρση κάθε είδους διαχωρισμού σε όλη την επικράτεια θα εκμαιεύσει τις όποιες αλλαγές σταδιακά. Θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος.
Δύσκολα αυτές οι αλλαγές θα φανούν στην παρούσα γενιά της οποίας τα δικαιώματα και την ελευθερία εντός εισαγωγικών πρέπει να σεβαστούμε.
Είναι βέβαιο ότι οι οποίες αλλαγές θα αφορούν την επόμενη γένια.
[…]
Είναι νομίζω σαφές ότι θα έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία, αν δούμε σε λίγα χρόνια να αναπαράγεται στις επόμενες γενιές
• ένα αναχρονιστικό μοντέλο κοινωνίας,
• δίπλα σε ένα σκοταδιστικό μοντέλο κοινωνίας κι αυτά,
• διπλά σε ένα θεοκρατικό μοντέλο κοινωνίας και
• παραδίπλα σε αυτά ένα πατριαρχικό μοντέλο και ακόμη πιο
• δίπλα ένα άλλο μοντέλο κοινωνίας και όλα μαζί σαν διαδοχικά γκέτο-κοινωνίες.
Θα έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία αν δούμε στις επόμενες γενιές όλα αυτά τα μοντέλα εντός της κοινωνίας μας και μάλιστα να θεωρήσουμε ως ελευθέρια !
[…]
Θα είναι τραγικό να αφήσουμε στον βωμό της οποίας “ελευθερίας” κάποιο κοριτσάκι που θα γεννηθεί στην Ελλάδα να φοράει μπουργκα, να μην πάει σχολείο, ή να ακρωτηριασθεί ή να μαστιγώνεται στο σπίτι της ή από κάποιον ιμάμη τον πατερά ή τον άντρα της! Θα είναι τραγικό, ακόμη κι αν αυτή αισθάνεται ελεύθερη ωραία με τον εαυτό της και αποδεκτή στον άντρα στον πατέρα τον αδελφό και τον ιμάμη της!
Θα είναι τραγικό να αφήσουμε στον βωμό της οποίας ελευθερίας κάποιον νεαρό που θα έχει γεννηθεί στην Ελλάδα να μην πάει σχολείο και να επιβάλει στην γυναίκα του Μπουργκα και να γίνει ο ίδιος εξουσιαστικός και βίαιος άντρας, πατέρας ή αδελφός και να βρεθεί τελικά εκτός του κοινωνικού και οικονομικού ιστού!
Θα είναι να τραγικό αφήσουμε να δημιουργηθούν γκέτο κοινωνικού αποκλεισμού γύρω από πολιτισμικά στοιχεία κι όλα αυτά στο βωμό της όποιας ελευθερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here