Η 10η κλοπή στη Λάρισα ήταν η τελευταία του – “Ειδικευόταν” στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

350

Πηγή: eleftheria.gr

Στη Λάρισα έκανε την τελευταία του κλοπή ένας 38χρονος Ρομά, ο οποίος ειδικευόταν στις διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Ο 38χρονος έδρασε τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, όταν, περνώντας από γειτονικά κτίρια, εισέβαλε σε πολυκατάστημα της Κεντρικής πλατείας. Όταν χτύπησε ο συναγερμός ο δράστης είχε προλάβει να σηκώσει 60 ηλεκτρονικές συσκευές, μεταξύ των οποίων κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, tablets, ρολόγια κ.λπ. Για να διαφύγει τη σύλληψη, χρησιμοποίησε σκεπές διπλανών κτιρίων από την πίσω πλευρά του κτιρίου.

Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί, αφού τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί και επιστρέφοντας στην Αθήνα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, κατηγορούμενος για κλοπές σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς κινούμενος με πολυτελές αυτοκίνητο εντόπιζε αρχικά τα καταστήματα και στη συνέχεια, νυχτερινές ώρες, εισέβαλε σε αυτά με τρόπο, ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Ειδικότερα, ο δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με τη μέθοδο του ριφιφί έμπαινε σε καταστήματα και αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στη συνέχεια, διοχέτευε τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.

Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι, 83 φυσίγγια και 49,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει, από τον περασμένο Φεβρουάριο, εννέα κλοπές στην Αθήνα και μία στη Λάρισα, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here