Η Λάρισα τίμησε τον Πολιούχο της ‘Αγιο Αχίλλειο

537

Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου της Λάρισας, του Αγίου Αχιλλείου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία τεσσάρων Μητροπολιτών. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Μητροπολιτικό Ναό για να παρακολουθήσει την Ιερά Δοξολογία και την πομπή της εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Πολιούχου Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Φιλίππων και Θάσου κ. Στέφανος, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο που βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος για υγεία και ταχεία ανάρρωση, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους δύο στρατιωτικούς μας που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας.


Μετά την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλείου, ακολούθησε δεξίωση στο Επιμελητήριο Λάρισας.


Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι βουλευτές κκ. Ν. Παπαδόπουλος, Κ. Μπαργιώτας και Γ. Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δημαρχεύων Γ. Σούλτης, οι διοικητές της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ, των Γενικών Περιφερειακών Διευθύνσεων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας, αιρετοί και πλήθος κόσμου.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here