Η Λάρισα με τα 50 χλμ. παραλίες – Αυτές που ξετρέλαναν τους ξένους [εικόνες]

1327

Μια ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων, είκοσι πανέμορφες παραλίες, αλλά και μικροί κόλποι αποτελούν τα παράλια του νομού Λάρισας, στη σκιά του Κισσάβου και του Ολύμπου.

Ο Αγιόκαμπος, η Βελίκα, η Σωτηρίτσα, η Παλιούρια, η Κουτσουπιά, το Κόκκινο Νερό, το Στόμιο, τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό, είναι για χρόνια η επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές των κατοίκων της Λάρισας, που αναζητούν μια ανάσα δροσιάς σε κοντινή απόσταση από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Η παραλία του Αγιοκάμπου. Φωτογραφία: Facebook Η παραλία του Αγιοκάμπου. Φωτογραφία: Facebook 

Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν και η περιοχή γίνεται πόλος έλξης όλο και περισσότερων τουριστών από την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και από τα Βαλκάνια που επιλέγουν τα παράλια της Λάρισας για τις διακοπές τους είτε οργανωμένα είτε μεμονωμένα. Άλλωστε χρόνο με τον χρόνο η τάση ανόδου φαίνεται πως πλέον σταθεροποιείται, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας, Ηλίας Ευσταθίου τόνισε πως τα τελευταία χρόνια «υπάρχει σταθερή αύξηση της κίνησης ξένων τουριστών από την Ευρώπη ». Επίσης, υποστήριξε πως για φέτος αναμένεται νέα αύξηση της τουριστικής κίνησης στα παράλια κατά 10% από Ευρωπαίους τουρίστες και πως η καλοκαιρινή σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα κατά 30 ημέρες.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΕΛΙΚΑΜεταξύ άλλων ο κ. Ευσταθίου είπε ότι οι επαγγελματίες της περιοχής είναι έτοιμοι εδώ και καιρό και δουλεύουν κανονικά ώστε να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους, με προοπτική την καλοκαιρινή σεζόν.

Παραλία στο Κόκκινο Νερό. Φωτογραφία: Facebook/ Παράλια του Νομού ΛάρισαςΠαραλία στο Κόκκινο Νερό. Φωτογραφία: Facebook/ Παράλια του Νομού Λάρισας

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις φετινές πλημμύρες στα παράλια της Λάρισας κατά την περίοδο του χειμώνα, ο κ. Ευσταθίου δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων πως έχουν επουλωθεί η πληγές στο μεγαλύτερο μέρος τους.
Παραλία στη Βελίκα. Φωτογραφία: FacebookΠαραλία στη Βελίκα. Φωτογραφία: Facebook

Κάλεσε όμως, τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα στον ηλεκτροφωτισμό, στην αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και στις ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού που προσελκύουν αρκετούς τουρίστες.

Η παραλία Βραχάκια. Φωτογραφία: FacebookΠαραλία στα Βραχάκια Βελίκας. Φωτογραφία: Facebook

Τέλος, σχετικά με το θέμα της κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό που θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης από τον Βορρά προς τα παράλια του νομού Λάρισας, ο κ. Ευσταθίου είπε πως θα συνεχιστούν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στον κατάλληλο χρόνο ώστε να γίνει πράξη η ολοκλήρωση του έργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here