Γραβάνης: Τα τρέχοντα εμβόλια προστατεύουν κατά της σοβαρής νόσου τηε Όμικρον

257

Με ανάρτησή του στα Social Media ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέας Γραβάνης αναφέρεται στα εμβόλια και την προστασία που παρέχουν έναντι της σοβαρής νόσησης από την Όμικρον.

Αναλυτικά γράφει:

“ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΚΡΟΝ!!!
Εμβολιαστείτε λοιπόν άμεσα και μην περιμένετε τα επικαιροποιημένα εμβόλια!! Εμβολιαστείτε και με την 4η δόση που αυξάνει την προστασία 4 φορές και μειώνει τους θανάτους κατά 80%.
H παρούσα ερευνητική εργασία που δημοσιεύεται στο κορυφαίο Nature δείχνει ότι η κυτταρική ανοσία που προκαλείται από τα τρέχοντα εμβόλια κατά του κορωνοιου διατηρείται σε μεγάλο βαθμό και κατά του στελέχους Όμικρον. Τα άτομα που έλαβαν τα εμβόλια της J&J ή της Pfizer επέδειξαν ανθεκτικές αποκρίσεις των λεμφοκυττάρων κυττάρων CD8+ και CD4+ και εκτεταμένη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα στο στέλεχος Όμικρον, συμπεριλαμβανομένων των κυτταρικών υποπληθυσμών της κεντρικής ανοσολογικης μνήμης. Οι μέσες αποκρίσεις των CD8+ Τ κυττάρων διατηρήθηκαν στο 82–84% των αποκρίσεων για τον αρχικό κορωνοιο της Wuhan. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να δείχνουν ισχυρή προστασία έναντι της σοβαρής νόσου με την παραλλαγή Όμικρον, παρά τις ουσιαστικά μειωμένες αποκρίσεις εξουδετερωτικών αντισωμάτων.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here