Γουργουλιάνης: Σημαντικό όπλο για τους επαγγελματίες υγείας η ασπίδα προστασίας που δημιούργησε η ερευνητική ομάδα του Π.Θ.

455

Η ερευνητική ομάδα του TED3D (Ελένη Ρηγάκη και Ηλίας Φρυτζαλάς) και ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συναντήθηκαν σήμερα στην Πνευμονολογική Πανεπιστημιακή κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον Διευθυντή – Καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και γιατρούς από το τμήμα Λοιμωδών, την κλινική Εντατικής Θεραπείας και την Πνευμονολογική κλινική. Κατά την συνάντηση έγινε επίδειξη της ασπίδας προστασίας που έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του TED3D και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, «η ασπίδα προστασίας καλύπτει όλο το εμπρόσθιο μέρος του προσώπου, προστατεύει τους βλεννογόνους και σε συνδυασμό με μια μάσκα προστατεύουν ακόμα περισσότερο το ιατρικό, νοσηλευτικό και γενικό προσωπικό των νοσοκομείων. Για αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε η ασπίδα προστασίας είναι ένα σημαντικό όπλο για τους επαγγελματίες υγείας. Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν πιθανές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Ελλάδας στα αντίστοιχα τμήματα».

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here