Γουργουλιάνης: Όχι σε τρομακτικούς τίτλους στις ειδήσεις

365

Σε αναρτησή του στα social media ο καθηγητής αναφέρει:

“Σύντομο μάθημα από την πρόσφατη ιστορία της πανδημίας. Τα συμπεράσματα δικά σας !

Την άνοιξη που πέρασε διαβάζαμε ότι η επικρατούσα τότε βρετανική μετάλλαξη είναι περισσότερο θανατηφόρα με πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. Τα ίδια ακριβώς επαναλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες για την ινδική μετάλλαξη. Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις αύξησης της μεταδοτικότητας αλλά ευτυχώς όχι της θνησιμότητας.

Οι περισσότεροι θάνατοι στην Αγγλία καταγράφηκαν στο πρώτο κύμα, δηλαδή την Άνοιξη του προηγουμένου έτους και στην Ελλάδα το Φθινόπωρο που προηγήθηκε. Φαίνεται ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε ίσως και για χρόνια, με μια ηπιότερη μεταδοτική νόσο που όμως θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα. Τρομακτικοί τίτλοι στις ειδήσεις, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζει το Ελληνικό θεραπευτικό καλοκαίρι, επιτείνουν τον πανικό και κινδυνεύουν ευτυχώς και πάλι να μην επιβεβαιωθούν.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Z- score ----Baseline Normal range Greece Substantial .---increase ncrease 30 Corrected for delay in registration 20 10 2020 07 UK (England) 28 30 2021 20 07 10 2020 2021"

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here