Γουργουλιάνης: Μήπως έστω και τώρα πρέπει να δούμε τα μέτρα αλλιώς;

365

«Τώρα που γνωρίζουμε την πορεία της πανδημίας στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως είναι η Αθήνα , η τελευταία μου ανάρτηση, πριν από ένα μήνα, φαίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη! Διερωτώμαι μήπως έστω και τώρα πρέπει να δούμε τα μέτρα αλλιώς;» διερωτάται ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Τι έγραφε στις 5 Φεβρουαρίου:

«Είναι ώρα για ευρηματικά νέα μέτρα

Πέρασε ένας χρόνος για να μάθουμε ότι η μεταδοτικότητα αυξάνεται σε κλειστούς ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους, ότι ακόμα και με μάσκα αρκούν μερικές ώρες για να μολυνθούν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους.

Γνωρίζουμε από τα αναγνωστικά του Δημοτικού τη ζεστή ελληνική οικογένεια. Στην οικονομική κρίση ιδιαίτερα οι παππούδες μεγαλώνουν μαζί με τα ενήλικα εγγόνια τους στο ίδιο μικρό σπίτι, συμβάλλοντας με τη σύνταξης τους στο οικογενειακό εισόδημα, αλλά ταυτόχρονα είναι ευάλωτοι σε μολύνσεις. Τέλος σε αυτή την καραντίνα βλέπουμε λιγότερους συμπολίτες μας στα πάρκα απο την αρχή της πανδημίας.

Προχωράμε στους εμβολιασμούς, κρατάμε αποστάσεις , φοράμε μάσκες.

Κρατάμε τα παιδιά αρκετές ώρες μακριά απο το σπίτι , καθημερινά σε εξωσχολικές δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε πάρκα , αρχαιολογικούς χώρους. Αυξάνουμε τη φυσική δραστηριότητα όλων στο εξωτερικό περιβάλλον. Συνεχίζουμε την οικονομική δραστηριότητα με αγορές έξω από τα καταστήματα. Ανοίγουμε αργότερα τα εστιατόρια με θερμάστρες στους εξωτερικούς χώρους. Κερδίζουμε όσο γίνεται περισσότερες ηλιόλουστες ώρες τώρα που η μέρα μεγαλώνει!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here