Γουργουλιάνης: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος από κορωνοϊό παρά από εμβόλιο

124

«Στη Λάρισα που έχει πληθυσμό 200.000 ή στο Νομό που έχει 280.000 παθαίνουν κάθε χρόνο πνευμονική εμβολή 100 με 150 άτομα, δηλαδή σχεδόν ένας κάθε τρεις μέρες. Τώρα αν τύχει αυτός να έχει κάνει και το εμβόλιο, πιθανόν να του αποδοθεί το επεισόδιο στον εμβολιασμό».

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε τα θέματα με τα επεισόδια θρομβοεμβολής που είχαμε στην Ελλάδα από το εμβόλιο της Astra Zenecca, ο καθηγητής της Πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κώστας Γουργουλιάνης, σημειώνοντας ότι στις γυναίκες τα επεισόδια εμβολής από τα αντισυλληπτικά είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το εμβόλιο, αλλά η αλήθεια είναι πως σε γυναίκες νεαρότερης ηλικίας υπάρχει μία μεγαλύτερη συχνότητα αυτού του προβλήματος. Αλλά σε αυτή την ηλικία ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κίνδυνο από το εμβόλιο…

Ακόμη ο καθηγητής αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Σιγκαπούρης καθώς χθες συνομίλησε με τους συνεργάτες του με μία διαπρεπή καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας της χώρας αυτής της Άπω Ανατολής που διαχειρίστηκε το θέμα της πανδημίας. «Η Σιγκαπούρη ενώ έχει το μισό περίπου πληθυσμό από την Ελλάδα κατόρθωσε να έχει μόλις 31 νεκρούς από τον κορωνοϊό, αντί των πάνω από 11.000 που έχει η χώρα μας».

Ο κ. Γουργουλιάνης ανέφερε πως το απέδωσε στο ότι πιθανό δεν δηλώνονται όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό, αλλά κυρίως ότι γίνεται αυστηρή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από το πρώτο λεπτό και ότι υπήρχε η εμπειρία από τις επιδημίες του sars και του mers στην περιοχή.

Τέλος το πιο σημαντικό είναι ότι λειτουργούντα τμήματα Λοιμώξεων στα νοσοκομεία, ενώ στην Ελλάδα τα Λοιμωδών έκλεισαν λόγω των μνημονιακών περικοπών…

 

Πηγή: thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here