Γουργουλιάνης: «Η κατάσταση φαίνεται να είναι αναστρέψιμη»

705

Τώρα που όλοι, επιστήμονες και κυρίως δημοσιογράφοι, ασχολούνται με τον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό φαίνεται να είναι ο ασφαλέστερος δείκτης βαρύτητας της πανδημίας και ίσως της διασποράς της.

Με την εμπειρία της πρόσφατης συρροής κρουσμάτων στην περιοχή της Λάρισας αλλά και την αύξηση των διασωληνωμένων, πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων που στην πατρίδα μας χαρακτηρίζονται από αυξημένη κοινωνικότητα και βέβαια των ευπαθών ομάδων. Πρώτοι από όλους αυτοί πρέπει να αποφύγουν τις συναθροίσεις. Εάν όμως είναι αναγκαία η παρουσία τους, η μάσκα σε όλους τους χώρους είναι εντελώς απαραίτητη.

Η μελέτη σε χώρες τις Ευρώπης με το ίδιο περίπου πληθυσμό με την πατρίδα μας , που καταγράφουν τριψήφιο αριθμό ημερησίων κρουσμάτων, δείχνει σταθερότητα σε χαμηλά επίπεδα του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών.

Έτσι η Τσεχία, η Αυστρία και η Ελβετία έχουν την τελευταία εβδομάδα τον ίδιο αριθμό διασωληνωμένων με εμάς αν και προηγήθηκαν περισσότερο από ένα μήνα στην καταγραφή τριψήφιων αριθμών νέων κρουσμάτων ημερησίως.

Εάν καταφέρουμε να διατηρήσουμε μικρό τον αριθμό των διασωλωμένων, δεν επιβαρύνουμε τα νοσοκομεία μας, διώχνουμε μακριά το δεύτερο κύμα, σώζουμε ζωές. Η κατάσταση φαίνεται να είναι αναστρέψιμη. Για την ασφαλή συμβίωσή μας με τον κορωνοϊό για τους επόμενους μήνες αποφεύγουμε τις πολυπληθείς εκδηλώσεις, τους χορούς και τα πανηγύρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here