Γουργουλιάνης: Δύσκολος ο Μάρτιος – Φορητοί αναπνευστήρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ

393

Είναι σαφές ότι ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα κρίνει πολλά για την πορεία της πανδημίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μέτρα αυτοπροστασίας.
Σε σύγκριση με τον Βόλο εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λάρισα.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπάρχουν μόλις 4 κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ.
Ο καθηγητής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Κώστας Γουργουλιάνης, προέβλεψε ότι θα είναι πολύ δύσκολος ο Μάρτης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λάρισα εδώ και ημέρες είναι μεγάλος.
Όπως επεσήμανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι έτοιμοι να αναπτύξουν – όπως έγινε και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας – φορητούς αναπνευστήρες σε κλίνες που δεν εντάσσονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών.
Ο κ. Γουργουλιάνης πρόσθεσε ότι με τα κρούσματα στα ύψη δεν είναι συνετό να έχουμε πλήρη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, ωστόσο, επανέλαβε πως ο τρόπος που διαχειριζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες την κατάσταση είναι λάθος. Θα πρέπει όπως υποστήριξε να επιτρέπεται στους πολίτες να είναι περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς παρά σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here