ΓΝΛ: Υπογράφτηκε σύμβαση με ακτινολόγο εξιδικευμένο στην καρδιαγγειακή απεικόνιση

41
rpt

: «ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ
ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Στην υπογραφή σύμβασης με καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ) προχώρησε χθες ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης με τον κ. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, ιατρό Ακτινολόγο με εξειδίκευση στην καρδιαγγειακή απεικόνιση. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος κ. Ευάγγελος Αλεξίου και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Λάρισας κ. Κώστας Καρακούσης.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 μήνες και αφορά έως 21 ώρες την εβδομάδα.
Σκοπός της σύμβασης είναι η ενίσχυση του προγράμματος για την διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς (CMR), το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στα πλαίσια διατμηματικής συνεργασίας με το αντίστοιχο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η συνεργασία αλλά και το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ.
Αρχικός στόχος είναι να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των Νοσοκομείων της 5ης Υ.ΠΕ σε εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς, καθ’ όσον η υπηρεσία είναι μοναδική για δημόσιο νοσοκομείο στην υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Επιπρόσθετα, θα ενισχυθεί και η υπηρεσία που αφορά στον εξειδικευμένο απεικονιστικό έλεγχο των ασθενών με Αιμοσφαιρινοπάθειες με την επέκταση αυτής στην διενέργεια επιπλέον ελέγχου της καρδιακής λειτουργίας στους ασθενείς αυτούς, υπηρεσία η οποία είναι ίσως μοναδική για δημόσιο νοσοκομείο στην χώρα.
Ο Διοικητής Γρηγόριος Βλαχάκης αναφέρει ότι, « Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης και προωθώντας την καινοτομία, υπέγραψε σύμβαση εργασίας, με έναν ειδικευμένο επιστήμονα τον κ. Μιχαηλίδη, προκειμένου να επανδρώσουμε την μοναδική αυτή υπηρεσία με το απαραίτητο προσωπικό.
Οι γνώσεις και η εμπειρία του, θεωρώ ότι θα συμβάλουν ιδιαίτερα στις όλες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λάρισας για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο.
Ο Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κ. Κωσταντίνος Καρακούσης από την πλευρά του επεσήμανε πως το Γ.Ν. Λάρισας, μετά την διετή μάχη που έδωσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι πλέον σε θέση να προσφέρει ξανά υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους πολίτες της Θεσσαλίας, κατέχοντας έναν αναβαθμισμένο χαρακτήρα στην περιοχή, γι αυτό και κρίνεται σκόπιμο να ενισχύεται συνεχώς.
Ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος κ. Αλεξίου τόνισε πως παρά το γεγονός ότι το Ακτινολογικό Τμήμα έχει αποδυναμωθεί σημαντικά αφού έχει χάσει μεγάλο μέρος του μόνιμου ιατρικού προσωπικού μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις και μετακινήσεις γιατρών, το τμήμα ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για την ανάπτυξη αυτής της εξειδικευμένης υπηρεσίας που επιτάθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19 ευελπιστώντας πως η πολιτεία θα ανταποκριθεί στα επανειλημμένα αιτήματα για ενίσχυση με προσωπικό. Σημείωσε επίσης πως εκτός από την ενίσχυση του προγράμματος από τον κ. Μιχαηλίδη το έργο του οποίου αφορά αποκλειστικά στην παροχή των εξειδικευμένων γνώσεων του στο αντικείμενο της καρδιαγγειακής απεικόνισης και όχι την εν γένει ενίσχυση του τμήματος, είναι εξαιρετικής σημασίας η προμήθεια μόνιμης άδειας χρήσης κάποιων εξειδικευμένων παραμέτρων μαγνητικής τομογραφίας που είναι απαραίτητες για την διενέργεια της εξέτασης CMR. Η προμήθεια έχει εγκριθεί από το ΔΣ του Γ.Ν. Λάρισας και την 5η ΥΠΕ .
Στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του προγράμματος έχει εξυπηρετηθεί ικανός αριθμός επιπλεγμένων περιστατικών κυρίως από τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ενώ ένας από τους απώτερους στόχους της συνεργασίας είναι και η εκπαίδευση των νέων ειδικευόμενων ακτινολόγων του Γ.Ν. Λάρισας και Π.Γ.Ν. Λάρισας στις σύγχρονες αυτές τεχνικές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here