Γιορτή φιστικιού στη Νέα Λεύκη του Δήμου Κιλελέρ

285

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου η Τοπική Κοινότητα Νέας Λεύκης του Δήμου Κιλελέρ και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Προσφύγων του χωριού συνδιοργανώνουν την 2η Γιορτή Φιστικιού με σκοπό τη διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης των παραγωγών , την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω στο φιστίκι, την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την καλλιέργεια και φυσικά τη διασκέδαση των επισκεπτών της εκδήλωσης.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έχει ώρα έναρξης τις 7.00 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου – Λαογραφικό μουσείο όπου θα μιλήσουν οι παρακάτω:
Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας Παν. Θεσσαλίας, Δν/τής του Εργαστηρίου “Δενδροκηπευτικών& Εδαφικών Πόρων, «HORTLAB”
Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Παν. Θεσσαλίας
Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός, Καθηγητής Δενδροκομίας – Λαχανοκομίας, Πρόεδρος τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Παν. Πελοποννήσου, Δν/τής του Εργαστηρίου “Τροφοθρεπτικών Προϊόντων & Λειτουργικών Τροφίμων”
Παπασταθόπουλος Ι. Αθανάσιος, Τεχνολόγος Τροφίμων, Q&Q Analysis Χημικά και Μικροβιολογικά εργαστήρια.
Με το πέρας των ομιλιών οι παραγωγοί φιστικιού αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει κάθε απορία του με ειδικούς σχετικά με την καλλιέργεια της φιστικιάς.
Στη συνέχεια, στις 9.00 μ.μ. η γιορτή θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού , όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα με φιστίκι που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, καθώς και να διασκεδάσουν με το χορευτικό του ΜΕΣ Θετταλός και ζωντανή ορχήστρα.
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ, καθώς και χορηγών που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here