Γιορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο

283
  • Στη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και στις τοπικές κοινότητες του Αγίου Γεωργίου, του Κιλελέρ, του Μοσχοχωρίου, των Ναμάτων, της Νέας Λεύκης, του Νέου Περιβολίου και του Σοφού του Δήμου Κιλελέρ»

Για την εορτή του Αγίου Γεωργίου πανηγυρίζουν οι εκκλησίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Την Κυριακή 28 Απριλίου παραμονή της εορτής του Αγίου στις 18:30 στον Άγιο Γεώργιο και στα Νάματα στις 19:00 στη Νίκαια, στο Κιλελέρ και στο Σοφό και στις 19:30 στο Μοσχοχώρι θα τελεστή εσπερινός και αρτοκλασία. Στο Σοφό μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα μοιραστεί φαγητό και θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου σε όλες τις εκκλησίες στις 7:30. Όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία με περιφορά της εικόνας του Αγίου.
Στη Νίκαια, μετά το πέρας της περιφοράς που θα γίνει συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου, στην πλατεία θα γίνει αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του «μαντηλιού» με αγώνες δρόμου 100 μέτρων για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών και 1000 μέτρων στον οποίο θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10 έως 17 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here